Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Περίπου 500.000 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά παρά τα αίσχη της ΕΛΑΣ που έριξε αδιάκριτα χημικά στο πλήθος

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται το συλλαλλητήριο της Κυριακής. Το πρωτοφανούς μαζικότητας συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών κατακλύστηκε περίπου από 500.000 έλληνες και ελληνίδες που διαδήλωσαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Προφανώς οι πολίτες δεν ήταν μόν0 60.000 όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ, ούτε βεβαίως 1,5 εκατ. όπως διαρρέοουν κάποιοι οργναωτές. Ο αριθμός 500.000 είναι τεράστιος για τα δεδομένα της εποχής.
Εκατοντάδες χιλιάδες οι διαδηλωτές από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια συγκεντρώθηκαν στο χώρο της κινητοποίησης.
Παρά το γεγονός, πως ήταν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό, παρά τη βροχή και παρά το γεγονός, πως οι δυνάμεις ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν μικρή ομάδα ταραξιών, έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών  οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες κατέκλυσαν το Σύνταγμα, προκειμένου να διατρανώσουν το δικό τους ηχηρό «Όχι» σε μία Συμφωνία, που αμφισβητεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, διαδηλωτές «πλημμύρισαν» την Όθωνος, τη Φιλελλήνων, την Αμαλίας, την Ερμού, τη Σταδίου, τη Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Νίκης.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με τον γνωστό καλλιτέχνη Πέτρο Γαϊτάνο να ψέλνει τον εθνικό ύμνο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους συγκεντρωμένους.
Ζητούν δημοψήφισμα
Πάνδημη παραμένει η απαίτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Στους διαδηλωτές διακινήθηκε έγγραφο για τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το αίτημα θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.