Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΑΣΕΠ: Έως & 20% οι μόνιμες θέσεις που δεν καλύπτονται


Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο σημαντικό τμήμα των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ να μην παρουσιάζονται στις θέσεις τους. Ειδικότερα μετά το 2015, οπότε και άνοιξαν δειλά-δειλά οι προσλήψεις μόνιμων στο Δημόσιο, με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr,
υπάρχουν διαγωνισμοί που σχεδόν 1 στους 5 επιτυχόντες (ποσοστό 20%) δεν ανέλαβε ποτέ υπηρεσία!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις
Προκηρύξεις 3Κ/2014 για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και 4Κ/2015 και 5Κ/2015 για τα νοσοκομεία
Στελέχη του ΑΣΕΠ εξηγούν στην aftodioikisi.gr, ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι συνηθίζουν να υποβάλουν αιτήσεις και, σε πολλές περιπτώσεις, να είναι επιτυχόντες σε περισσότερες από μία προκηρύξεις. Έτσι καλούνται να επιλέξουν μία από τις θέσεις και οι υπόλοιπες εκ των πραγμάτων να παραμένουν κενές.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί, πλέον, βραχνά για το ΑΣΕΠ, καθώς, εφόσον ο φορέας έχει κενές θέσεις, τα στελέχη του καλούνται μέσα στο μεγάλο φόρτο εργασίας να προχωρήσουν στις διαδικασία αναπληρώσεων των συγκεκριμένων διαγωνισμών.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει ουσιαστικός έλεγχος σε εκατοντάδες η χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις, ώστε να επιλεγούν οι επιτυχόντες που θα καλύψουν τις κενές θέσεις.