Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Αστέρας – Ολυμπιακός 0-2 Ι:ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ “Ζωντανός” για τον τίτλο στην “κόκκινη” Τρίπολη!

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-2: Ασταμάτητος... (vid)
Σαρώνει στην ελληνική περιφέρεια ο Ολυμπιακός καθώς μετά από τις νίκες σε Λιβαδειά και Γιάννενα, πέρασε και από την "κατακόκκινη" Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 2-0 και βγάζοντας δίχως την παραμικρή απώλεια αυτό το δύσκολο εκτός έδρας σερί στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Παραμένει έτσι στο «κυνήγι» του ΠΑΟΚ στην κορυφή, αλλά και διατηρεί την απόσταση ασφαλείας από την ΑΕΚ που ακολουθεί.
Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με τα γκολ του Φορτούνη και του Λάζαρου, με τους
δύο παίκτες το σερβίρουν το ένα γκολ και να σκοράρουν το άλλο. Και να σπάνε μια κακή παράδοση που είχαν στο συγκεκριμένο γήπεδο. Αλλά ο Μαρτίνς είδε σε εξαιρετική κατάσταση και άλλους παίκτες του, ειδικά τον Γκιγιέρμε που έκανε φανταστικό παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο Ποντένσε «χάζεψε» το κοινό με τις ενέργειές του στην επανάληψη, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Ο κόσμος που πήγε στην Τρίπολη βοήθησε και αποθέωσε την ομάδα να κάμψει την αντίσταση μια από τις πιο δύσκολες ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ μετά το δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να σκοράρει κι άλλες φορές, αλλά έχασε ευκαιρίες με Ποντένσε, Γκερέρο και Νάτχο.
Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τελικά δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, βάζοντας εκτός από τον Καμαρά στη θέση του Μπουχαλάκη και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης αντί του Γκερέρο. Με τον Κώστα Φορτούνη σε αυτό το ρόλο της υποστήριξης του σέντερ φορ, κάτι που μέτρησε στη φάση του γκολ με το οποίο προηγήθηκαν οι ερυθρόλευκοι.
Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος πέρασε στα χαφ τον Κυριακόπουλο και έπαιξε με 4-3-3, αλλά με έκπληξη και αυτός στην κορυφή της επίθεσης καθώς προτίμησε τον Δουβίκα αντί του Μανιά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι όπως κάνει συνήθως το τελευταίο διάστημα και πίεσε από την αρχή με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε, αλλά και με τον Γκιγιέρμε να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή. Γενικά στο κέντρο φαινόταν η απουσία του Ιγκλέσιας για τους γηπεδούχους.
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει πολύ γρήγορα γκολ, αλλά διατηρούσε τον έλεγχο της αναμέτρησης και απέφυγε απειλές, πέραν της φάσης του 24΄όταν φάνηκε τυχερός, καθώς το σουτ του Φερνάντες βρήκε το κάθετο δοκάρι του Σα, στην μοναδική πολύ καλή στιγμή του Αστέρα.
Λίγο αργότερα ο Λάζαρος βρήκε με έξοχη πάσα τον Φορτούνη, ο οποίος κοντρόλαρε και στην κίνηση νίκησε την έξοδο του Παπαδόπουλου, κάνοντας το 0-1 στο 28’. Ήταν μια δικαίωση για το ανέβασμα της απόδοσης του Χριστοδουλόπουλου που έκανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το διάστημα.
Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ο Αστέρας επιχείρησε να φέρει το ματς προς τα καρέ του Ολυμπιακού, με μοναδική τελική ένα σουτ του Κυριακόπουλου πάνω στον Σα. Ενώ οι Πειραιώτες απείλησαν μόνο με ένα σουτ του Γκιγιέρμε, σε ένα παιχνίδι ισορροπημένο μετά το γκολ του Φορτούνη.
Ο Κώστας Φορτούνης ήταν αυτή τη φορά εκείνος που είδε τον Λάζαρο να τρυπώνει στην αντίπαλη άμυνα, τον βρήκε με έξοχη μπαλιά στο 50΄και με την προβολή ήταν η σειρά του Χριστοδουλόπουλου να σκοράρει και να ολοκληρώσει τη νίκη των Πειραιωτών.
Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στη συνέχεια, είχε τον Σα σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε, αλλά και τον Σισέ να κόβει πολλές προσπάθειες των γηπεδούχων, ο Γκιγιέρμε συνέχισε να κυριαρχεί και ο Ποντένσε να κάνει «μαγικά», αλλά σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο. Πρώτα με φανταστική ενέργεια που έκανε ο ίδιος και στη συνέχεια από σλάλομ και πάσα του Φορτούνη.
Ενώ στις αντεπιθέσεις οι ερυθρόλευκοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες βρίσκοντας ανοιχτούς χώρους, με Γκερέρο και με Λάζαρο, αλλά και με τον Νάτχο.
Ο Αστέρας προσπάθησε να κάνει τις δικές του ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο ματς, ενώ σωστά ακυρώθηκε το γκολ που σημειώθηκε προς το τέλος ως οφσάιντ.

Για τον Ολυμπιακό το μοναδικό πρόβλημα ήταν ο τραυματισμός του Βούκοβιτς στα τελευταία λεπτά, όπως και η 4η κίτρινη κάρτα που πήρε ο Φορτούνης. Αλλά ο Μαρτίνς θα βρει ξανά τις λύσεις.

Αστέρας (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Κυριακόπουλος (76΄Ρόλε), Τσιλιανίδης, Φερνάντεθ (77΄Βλάχος), Δουβίκας (56΄Μανιάς)
Ολυμπιακός: (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς (78΄Μεριά), Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (84΄Νάτχο), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Χασάν (63΄Γκερέρο)