Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Νίκες για Λεβαδειακό, Λάρισα, Πανιώνιο


Ξάνθη-Πανιώνιος 0-1: Για σένα αρχηγέ...
Τρεις αγώνες περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της δέκατης αγωνιστικής της Super League. Και οι τρεις αναμετρήσεις ανέδειξαν νικητή.


Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Λεβαδειακός απέναντι στον ΟΦΗ (2-1) και έπιασε τον αντίπαλό του στους επτά πόντους, στη μάχη που θα δώσουν για την παραμονή στην κατηγορία. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσε ο Στανόγεβιτς (25’, 45’) ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Αραβίδης (43’).
Πάντως πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν ο ρέφερι Γρατσάνης και ο πρώτος βοηθός Καρατζίκας. Οι μεν γηπεδούχοι φωνάζουν: για τη φάση του Παντελιάδη στο ξεκίνημα πως η μπάλα
πέρασε τη γραμμή στο σουτ του, για το πέναλτι που καταλογίστηκε σε βάρος του Ζησόπουλου με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1 ο ΟΦΗ και ακόμη για το μαρκάρισμα με απλωμένο χέρι του Μπολάκη στο 46’ στον Νανγκίς όπου τον έριξε στην περιοχή αλλά δεν δόθηκε παράβαση.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται: για το διπλό διαιτητικό σφάλμα στη φάση του δεύτερου τέρματος του Λεβαδειακού. Στην αρχή της φάσης καταλογίστηκε το φάουλ. Αν είναι αντικανονικό μαρκάρισμα (διαφωνούν οι κρητικοί) είναι πέναλτι καθώς η παράβαση από τον Μιχόγεβιτς γίνεται εντός περιοχής. Δίνει φάουλ λίγο πριν τη γραμμή όμως ο Γρατσάνης. Στην εκτέλεση η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και σκάει πάνω στη γραμμή του τέρματος. Δεν υπάρχει γκολ δηλαδή, κακώς έδειξε σέντρα ο ρέφερι. Ο Καρατζίκας είναι ο βοηθός που χάνει τη φάση.
Λεβαδειακός (Σανίνο): Μπάγιτς, Ναγκίς (80’ Γιακουμάκης), Μαρκόρβσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Σαβαντόγκο, Μητρόπουλος (64’ Όμο), Αντιλεχού, Στανόγεβιτς (78’ Καθάριος).
ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Ντίνας, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης, Μιχόγιεβιτς, Κοιλιάρας (58’ Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Κοροβέσης, Μπολάκης (77’ Σασί).

Η ΑΕΛ σκόραρε δυο φορές στο β΄ ημίχρονο και υποχρέωσε (2-0) τον ΠΑΣ Γιάννινα σε άλλη μια ήττα στο πρωτάθλημα. Mε τη νίκη αυτή η ΑΕΛ βελτίωσε τη θέση της στη βαθμολογία, ενώ η ομάδα της Ηπείρου βυθίστηκε ακόμη περισσότερο, αφού συμπλήρωσε 6 αγωνιστικές χωρίς νίκη (τελευταία ήταν επί του Άρη).
Ύστερα από ένα άκαρπο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επανάληψη με τον Γκόλια στο 50΄ και τον Ντέλετιτς στο 76΄, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η ομάδα του Γιάννη Πετράκη αγωνιζόταν από το 48΄ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσικάρσκι.
ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόλιας (72’ Γρομητσάρης), Χούμπτσεφ, Κοέφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (89’ Σαχίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (66’ Πίτι).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Σιόντης, Λίλα, Γιάκος (75’ Κακούμπα), Παμλίδης (83’ Κούζικ), Λουκίνας (61’ Ξύδας), Ντόλοβατς.


Για τον Γιώργο Μασούρα αυτή είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες εβδομάδες της καριέρας του. Πρώτα κλήθηκε στην εθνική ομάδα για τους αγώνες του Nations League και σήμερα σημείωσε το γκολ της νίκης με 1 – 0 του Πανιώνιου επί της Ξάνθης...
Ο Μασούρας συμμετείχε σε όλες τις καλές φάσεις του Πανιωνίου. Είχε δοκάρι στο 27’ και πέτυχε το γκολ στο 36΄ που έμελλε να είναι το μοναδικό της αναμέτρησης.
Η δουλειά των κυανέρυθρων έγινε πιο εύκολη μετά το 78’ όταν ο Αλμέιδα αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα κι άφησε την Ξάνθη με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Αλμέιδα είχε μπει στη θέση του Σιλά που τραυματίστηκε νωρίς και αποχώρησε από το τερέν αναγκάζοντας τον Ράσταβατς να αλλάξει τα πλάνα του.
Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά (33’ λ.τρ Αλμέιδα) , Κασάδο, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Καντά (56’ Σαρπόνγκ), Κίκε (46’ Κάστρο), Γέντρισεκ, Ντουρίτσκοβιτς

Πανιώνιος (Ανιγκό): Κότνικ, Κότσιτς, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κεϊτά, Πίρις, Μασούρας, Οικονομίδης (72΄ Παπαγεωργίου), Τσιλούλης (85’ Καμαρά), Ντουρμισάι


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο:
ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Ξάνθη-Πανιώνιος 0-1
Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-1

Κυριακή:
ΑΕΚ-Ατρόμητος (15:00)
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (17:15)
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης (19:00)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30)

Δευτέρα:
Απόλλων Σμύρνης-Άρης (19:00)