Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

«Οι Αλβανικές αρχές μας ανέκριναν ανά 2 ώρες»


Για κλίμα εκφοβισμού πριν και μετά την κηδεία του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος.
Ο κος Καραθάνος  μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, για την ταλαιπωρία για τους ομογενείς δίχως εξηγήσεις, προσθέτοντας πως η Αλβανία είναι μια χώρα σε άλλο πλανήτη. Αναρωτήθηκε μάλιστα «ξέρετε καμιά ευρωπαϊκή χώρα που βγάζει δελτίο και θεωρεί ανεπιθύμητους ευρωπαίους πολίτες; Για τι δελτίο πρόκειται».

Ακολούθως σε ερώτημα αν γνωρίζει τα ονόματα των 52 που κρίθηκαν ανεπιθύμητοι από την αλβανική κυβέρνηση απάντησε πως «φανταζόμαστε ποιοι είναι» είπε πως πιθανόν να είναι όσοι δεν επετράπη να περάσουν τα σύνορα γιατι δεν τους άρεσε η φάτσα τους, κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εμάς που μας προσήγαγαν».
Όσον αφορά για την κράτησή του είπε πως για 9 ώρες ήταν στο κελί μόνος, όλοι οι κρατούμενοι μπήκαν σε ξεχωριστά κελιά και ανά 2 ώρες μας καλούσαν με μεταφραστή και μας ανέκριναν, ρωτώντας «γιατί πήγες» «ποιους είδες» «γιατί φώναζες αντιαλβανικά συνθήματα».

fimotro.gr