Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Συγκλονίζει το μήνυμα των πυρόπληκτων στο Μαραθώνιο


«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα νικήσουμε» έγραφε το πανό που ανήρτησαν κάτοικοι από το Μάτι και άλλες πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής κατά μήκος της κλασικής διαδρομής που διανύουν – στο πλαίσιο του 36ου Αυθεντικού Μαθαρωνίου – περισσότεροι από 18.000 αθλητές.
Ο φετινός μαραθώνιος αφιερώθηκε στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ενώ λίγο πριν την εκκίνηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 99 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους φέτος το καλοκαίρι στην Ανατολική Αττική.

Ο «μαθαρώνιος» αγώνας των κατοίκων προκειμένου να ορθοποδήσουν και να επιστρέψει η «κανονικότητα» στην περιοχή συνεχίζεται και όπως φαίνεται θα διαρκέσει πολύ ακόμη. Αρκετοί από αυτούς έχασαν δικούς τους ανθρώπους ενώ άλλοι είδαν τα σπίτια τους να γίνονται στάχτη.
Αθλητές και κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, βιώνουν συγκινητικές στιγμές
στη διάρκεια του μαραθωνίου. Οι πυρόπληκτοι που συγκεντρώθηκαν σ΄ ένα από τα σημεία που περνάει η κλασική διαδρομή φορούσαν μαύρα ρούχα, καπέλα και μάσκες και κρατούσαν στα χέρια τους ένα κλαδί ελιάς. Μάλιστα είχαν αναρτήσει πανό στο οποίο έγραφε: Δίνουμε το δικό μας Μαρανώνιο και θα κερδίσουμε».
Ο δήμαρχος Μαθαρώνα Ηλίας Ψινάκης, λίγο πριν την εκκίνηση του μαραθωνίου σημείωσε πως η φετινή διοργάνωση είναι πολύ ιδιαίτερη «για εμάς μετά από αυτήν την τραγωδία που είχαμε με τις φωτιές στο Μάτι» ενώ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.
Πηγή: in.gr