Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1: Ξύπνησε αργά

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1: Ξύπνησε αργά

Έχει αποδειχτεί πολλάκις ότι στα ντέρμπι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός θεωρητικά ήταν ανώτερος από τον Παναθηναϊκό, όμως, αυτό θα έπρεπε να φανεί και στον αγωνιστικό χώρο. Οι Πειραιώτες έμειναν στο 1-1 γλιτώνοντας την ήττα από τους "πράσινους" με ένα γκολ του Σισέ στο 95'. Σε ένα ματς που είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 38' και έβλεπαν τον Παναθηναϊκό να πατάει καλά στο γήπεδο και να κυκλοφορεί καλά τη μπάλα. Το μάτι των Πειραιωτών δεν γυάλιζε όπως θα έπρεπε για ένα τέτοιο ματς με
αποτέλεσμα να μην πάρουν τη νίκη στο ντέρμπι των "αιωνίων". Οι "ερυθρόλευκοι" που είχαν δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σισέ φωνάζουν για δύο πέναλτι στο 84' και στο 85'.

Η μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα από την πλευρά του Πέδρο Μαρτίνς είχε να κάνει με την επιλογή να ξεκινήσει ο Νάτχο και Φορτούνης να πάει στα άκρα ήταν κάτι που μπορεί να είχε συμβεί κατά τη διάρκεια παιχνιδιών, αλλά όχι από το ξεκίνημα. Ο Πορτογάλος το έκανε από την αρχή κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε ένα ματς που ξεκίνησε με τους Πειραιώτες να έχουν πάρει την κατοχή, αλλά τους «πράσινους» να προσπαθούν να κοντρολάρουν το ματς. Το πρώτο σουτ έγινε στο 9' από τον Νάτχο χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα ο Διούδης, ενώ στο 14' απάντησε ο Κάτσε με τον Σα να μπλοκάρει. Στο 19' σημειώθηκε μία κεφαλιά του Χασάν που πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Διούδη.
Εν ολίγοις σε όλο αυτό το διάστημα έλειψε η μεγάλη φάση είτε μπροστά από την εστία του Σα, είτε μπροστά από αυτή του Διούδη. Ο Ολυμπιακός κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία. Η επιλογή με Νάτχο και Φορτούνη από την αρχή δεν έβγαινε και αυτό συνέβαινε, διότι ο Θεσσαλός χαφ δεν… βολευόταν στα άκρα. Παρόλα αυτά ήταν ένα ματς ποιοτικό με τις δύο ομάδες να παίζουν με την μπάλα κάτω και να έχουν καλή κυκλοφορία. Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης έκαναν όλο το παιχνίδι για τους «πράσινους» με τον Νάτχο από την άλλη πλευρά να είναι αλάνθαστος.
Η πιο καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 38' με τον Ποντένσε να συνδυάζεται ωραία με τον Φορτούνη και να βγαίνει απέναντι από τον Διούδη, τον οποίο δεν κατάφερε να νικήσει. Από εκείνο το σημείο και μετά ο "Φόρτου" ανέβασε στροφές και ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο απειλητικός στο παιχνίδι ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στον Παναθηναϊκό. Κάπως έτσι το 0-0 δεν άλλαξε μετά το τελευταίο σφύριγμα του Γιάκοτετ.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Λάζαρο να παίρνει τη θέση του τραυματία Χασάν και στο 48' "πάγωσε" το Καραϊσκάκη με τον σοβαρό τραυματισμό του Διούδη έπειτα από τη σύγκρουση του με τον Νάτχο. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος έδειχνε να είναι μπερδεμένος μετά και την είσοδο του Λάζαρου. Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό με τον Φορτούνη να κινείται δεξιά, τον Λάζαρο να πηγαίνει και αυτός προς εκείνη την πλευρά και οι δυο τους να κινούνται στον ίδιο χώρο. Αν και η ομάδα του Μαρτίνς είχε την κατοχή δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το διάστημα βρήκε το γκολ. Ήταν το 61ο λεπτό όταν ο Κάτσε έκανε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα σε ένα σημείο που ο Σα δεν μπορούσε να κάνει κάτι αν και βρήκε τη μπάλα.
Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν έτσι 0-1 και το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά έγινε άγριο. Η ένταση ήταν πολύ μεγάλη και τα νεύρα τεντωμένα με τον Ολυμπιακό να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ. Με την είσοδο του Μάνου η διάταξη έγινε πιο ορθολογική με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά. Στο 76' η κεφαλιά του Γκιγιέρμε πέρασε άουτ με τον Ολυμπιακό να έχει σφίξει τον κλοιό στην εστία του ΠΑΟ. Στο 83' ο Κότσαρης πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε φάουλ του Λάζαρου.
Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 84' διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μακέντα έπειτα από σουτ του Λάζαρου, ενώ στο 85' ο Ελβετός ρέφερι δεν έδειξε πάλι την άσπρη βούλα σε χέρι ου Χατζηγιοβάνη. Το σκηνικό δεν άλλαζε και στο 87' ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ όταν ο Ομάρ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Σισέ έβαλε το πόδι του, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μακέντα. Ο Ολυμπιακός γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό χάρη σε γκολ του Σισέ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στον χρόνο που απέμενε ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ, όμως, αυτό δεν ήρθε και το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (63' Μάνος), Γκιγιέρμε, Νάτχο (77' Καμαρά), Ποντένσε, Φορτούνης, Χασάν (46' Χριστοδουλόπουλος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης (52' Κότσαρης), Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (73' Πουγουράς), Ινσούα, Κάτσε, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (70' Μουνιέ), Μάκέντα.