Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΛ ζόρισε τον Πανιώνιο

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΛ ζόρισε τον Πανιώνιο | Newsit.gr

Μετά την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα, ο Πανιώνιος πήρε δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα, αυτή την φορά για τον θεσμό του Κυπέλλου, επικρατώντας με 2-0 εντός έδρας της ΑΕΛ. Να θυμίσουμε πως στο άλλο παιχνίδι του συγκεκριμένου ομίλου, το οποίο διεξήχθη στις 27 Σεπτέμβρη, ο Απόλλων Πόντου επικράτησε 1-0 του Ηρόδοτου.
Ο Πανιώνιος μπήκε επιθετικά στο ματς και μόλις στο 10′ έχασε σημαντική ευκαιρία να.. κουνήσει τα δίχτυα της ΑΕΛ. Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το σουτ εντός περιοχής, ο Κρίστινσον απέκρουσε, ο Οικονομίδης πήρε το… ριμπάουντ, αλλά -με τον Ισλανδό γκολκίπερ της εξουδετερωμένο- δεν κατάφερε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, το 1-0 ήρθε για τους Νεοσμυρνιώτες στο 17′. Ο Σπιριντόνοβιτς πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από τη μεσαία γραμμή, δοκίμασε το πόδι
του εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 27′ άγγιξαν το 2-0, όταν το σουτ του Σπιριντόνοβιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του πρώτου μέρους. Ο Μόρσι ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Η ΑΕΛ μπήκε με διάθεση να ισοφαρίσει, αλλά ο Αιγύπτιος δέχθηκε δυο κίτρινες κάρτες (αυστηρή η δεύτερη) και στο 50′ άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες.
Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, η ΑΕΛ δεν οπισθοχώρησε, εμφάνισε ανταγωνιστικό πρόσωπο και στο 84′ παραλίγο να “παγώσει” τους γηπεδούχους, αφού η κεφαλιά του Γκόλια έστειλε την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, ο Πανιώνιος έφτασε στο 2-0. Ο Μασούρας δέχθηκε την 40άρα μπαλιά του Παπαγεωργίου, έφυγε στην… κόντρα και “κρέμασε” τον Κρίστινσον, “καθαρίζοντας” το ματς. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Μανθάτης εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Κρίστιανσον δεν έκανε καλή έξοδο, αλλά ο Κούρντι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με κεφαλιά.