Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

Οι μισές γυναίκες κινδυνεύουν να εμφανίσουν άνοια, Πάρκινσον ή εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή τους...Οι μισές γυναίκες κινδυνεύουν να εμφανίσουν άνοια, Πάρκινσον ή εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή τους

hjkglhggjhghhhjgkhgvbhbvnmvgjyh.jpg
Μία στις δύο γυναίκες και ένας στους τρεις άνδρες άνω των 45 ετών είναι πιθανό ότι θα
διαγνωσθούν με άνοια, Πάρκινσον ή εγκεφαλικό κάποια στιγμή αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα 

Αυτή η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει τους ειδικούς να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου

health-entero1.jpg
Αν έχετε κάποια μορφή φλεγμονώδους νόσου του εντέρου (IBD), δηλαδή μια σειρά γαστρεντερικών καταστάσεων που περιλαμβάνουν τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα (UC) - πιθανότατα έχετε εμφανίσει δυσάρεστη φλεγμονή στην καθημερινή σας ζωή.

Διαβάστε περισσότερα 

Η Βιοψία στον μαστό δεν σημαίνει πάντα χειρουργείο

XCvxczvcdfdffasdscswqcqdwscweq.jpg

 «Ο όρος βιοψία στο μαστό είναι συνυφασμένος με τη χειρουργική βιοψία, δηλαδή με επέμβαση»

Διαβάστε περισσότερα 

Τι είναι και που οφείλεται η δευτεροπαθής υπογονιμότητα

sadfsfgegggggregdf.jpg
Περισσότερα από ένα στα δέκα ζευγάρια που αποκτούν παιδιά, διαπιστώνουν σε επόμενη προσπάθεια τεκνοποίησης ότι αδυνατούν να επιτύχουν νέα εγκυμοσύνη.Το γεγονός αυτό συνήθως προκαλεί έντονο άγχος και ανησυχία. Πού μπορεί να οφείλεται η αιφνίδια υπογονιμότητα και γιατί συμβαίνει τώρα;

Διαβάστε περισσότερα 

Μάτια: Ποια συμπτώματα χρειάζονται άμεσο έλεγχο

ASDFAW.jpg
Τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητα και μπορεί να επηρεαστούν από πολλές διαταραχές που κυμαίνονται από μικροτραυματισμό από σκουπιδάκι έως σοβαρές ή ακόμα και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα 

8 πλεονεκτήματα της χορτοφαγίας με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα εορτασμού της

asdfaDFAdfdfw34444efrgfg.jpg
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας πρωτογιορτάστηκε στις ΗΠΑ το 1977 από την Εταιρεία Χορτοφάγων Βορείου Αμερικής και σε παγκόσμια κλίμακα ένα χρόνο αργότερα, όταν υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Χορτοφάγων (IVU). Έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την IVU, θέλει να αναδείξει τη χαρά, την ευσπλαχνία και τις πιθανότητες μακροζωίας, που προσφέρει η χορτοφαγία.

Διαβάστε περισσότερα

Κακή στοματική υγεία έχουν οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς

asdsdsdasdsdasd.JPG
Τα άτομα της τρίτης ηλικίας εγκαταλείπουν τη φροντίδα του στόματός τους, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν κακή στοματική υγεία, δεν επισκέπτονται τον οδοντίατρο για έλεγχο και δεν βουρτσίζουν τακτικά τα δόντια τους, με αρνητικές επιπτώσεις στη συνολική τους υγεία.

Διαβάστε περισσότερα 

Πραγματοποιήθηκαν δύο μεταμοσχεύσεις Ιστών Κερατοειδούς στη νεοσύστατη Μονάδα Εφαρμογής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου


Η δεύτερη μονάδα μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς σε Πανεπιστημιακή Κλινική στη Θεσσαλονίκη άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τη Μονάδα Εφαρμογής Ιστών Κερατοειδούς για τη λειτουργία της οποίας αδειοδοτήθηκε, μετά από πολυετείς ενέργειες, η Β΄ Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου (η πρώτη λειτουργεί στην Α΄Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΠΘ στο ΑΧΕΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα 

Μεγαλύτερος κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας για τους ηλικιωμένους που καπνίζουν!

dsfgFFdffdffd.jpg
Οι ηλικιωμένοι καπνιστές, χωρίς ορατά σημάδια καρδιοπάθειας, είναι πιθανότερο, σε σχέση με τους καπνιστές και τους πρώην καπνιστές, να έχουν καρδιά με πιο παχιά τοιχώματα και με μειωμένη ικανότητα άντλησης αίματος, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Διαβάστε περισσότερα 

Οι χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος τώρα, αλλά μπορεί να σας βλάψει στο μέλλον

afgafvvvasddfvcvsdfv.jpg
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου σε νεαρή ηλικία. Οι φυτικές τροφές μπορεί να είναι καλύτερες.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr