Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Μεγάλα σκορ στο Κύπελλο Ελλάδος


Πέρασε η ΑΕΚ, κέρδος οι «νέοι» (0-4)
AEK βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την επικράτησή της σήμερα (31/10) στη Λάρισα απέναντι στον Απόλλωνα (4-0).
Οι «κιτρινόμαυροι» με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους, δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από τους αντιπάλους τους και με τέρματα των Άλεφ (41’), Αγιώτη (45’, αυτογκόλ), Μπότου (76’), Σαρδέλη (90’) έφθασαν σε μια ακούραστη επικράτηση.
Σημειώνουμε πως στην αρχή της φάσης του τρίτου τέρματος της
«Ένωσης», υπήρχε καθαρό οφσάιντ στον Γιακουμάκη, στη μεταβίβαση του Μπάμπη. Οι διαιτητές όμως άφησαν τη φάση να εξελιχθεί και ο επιθετικός της «Ένωσης» έκανε το γύρισμα στον Μπότο ο οποίος από κοντά σκόραρε. Ήταν το πρώτο γκολ του πιτσιρικά με τη φανέλα της ΑΕΚ, όπως πρώτο ήταν και το τέρμα του άλλου μικρού, του Σαρδέλη.
Οι παίκτες του «Δικέφαλου» είχαν κάμποσες ευκαιρίες στο ματς να πετύχουν κι άλλα γκολ. Χαρακτηριστικές στιγμές κατεγράφησαν από τους Μπότο, Άλεφ, ΟικονόμουΑλμπάνη, Σαρδέλη.
Σε κάθε περίπτωση ο Μαρίνος Ουζουνίδης έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματά του από την αναμέτρηση και φυσικά είδε την ομάδα του να «καθαρίζει» με την υπόθεση πρόκριση. Απομένει στην ΑΕΚ το εκτός έδρας ματς με τον Βόλο, που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο Ατρόμητος πέρασε εμφατικά από το «Καυτανζόγλειο», συντρίβοντας με 6-1 τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, στον 1ο όμιλο.
Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, που είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα (1-2) από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πλέον ισοβαθμεί με τον «Γηραιό» και τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που θα υποδεχθεί αύριο στους «Ζωσιμάδες» τη Θύελλα Καμαρίου.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 10΄ με κεφαλιά του Κωτσόπουλου, αλλά το... σόου έμελλε να ξεκινήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47΄ ο Κουλούρης γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Αμπάρης δεν αντέδρασε σωστά και ο Κωτσόπουλος διπλασίασε, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του.
Στο 60΄ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ευθύμης Κουλούρης, «έγραψε» το 0-3 και πέντε λεπτά αργότερα ο Ενσικουλού παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία των γηπεδούχων, ενώ το 0-5 σημείωσε στο 73ο λεπτό ο Μανούσος. Ο Ηρακλής μείωσε στο 85΄ ο Χασομέρης και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κωτσόπουλος, που έφτασε στο χατ-τρικ.

Παρουσία 600 θεατών στο γήπεδο της Καλαμαριάς, ο Πανιώνιος έκανε εύκολη υπόθεση την κατάκτηση της νίκης, επιβληθείς με 4-0 του γηπεδούχου Απόλλωνα Πόντου μετά από ωραία εμφάνιση
Ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα νωρίς με πέναλτι που παραχώρησε ο Σαμαράς. Στο 15' ο Άλμπεργκ ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για τους "κυανέρυθρους".
Ο Απόλλων μετά το γκολ των φιλοξενούμενων ανέβασε την απόδοση του και στο 35' σουτ του Σουντουρά εκτός περιοχής, έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Μαλέρμπ.
Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο Πανιώνιος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και στο 41' διπλασίασε τις επιτυχίες του με κοντινό πλασέ του Σιντί Αλί, που με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47', με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 0-3 μετά από μεταβίβαση του Τσιλούλη, επισφραγίζοντας και τη δική του εκτελεστική δεινότητα.
Ο Πανιώνιος στο 56' είχε και δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Σεράφ και στο 68' ο Άλμπεργκ σημείωσε το τέταρτο γκολ για τους Αθηναίους και με το 0-4 αύξησε ακόμα περισσότερο την διαφορά, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν φάνηκαν ικανοί να σταματήσουν αυτή την επιθετικότητα της αθηναϊκής ομάδας.

Ο Παναιτωλικός υποχρεώθηκε σε «λευκή» ισοπαλία (0-0) από τον ΑΟΧ Κισσαμικό στα Χανιά, για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας, και πλέον βλέπει την πρόκρισή του στη φάση των «16» να τίθεται εν κινδύνω, δεδομένου ότι στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί στο Αγρίνιο από τον Παναθηναϊκό
Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα και στα χαμόγελα για τον Άρη μετά τις ήττες στο πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Με σκόρερ και πρωταγωνιστή τον Διαμαντόπουλο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε τη σθεναρή αντίσταση του Αήττητου Σπάτων με 2-1 στο "Κλ. Βικελίδης".
Οι "κίτρινοι" του Πάκο Ερέρα, με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 16' είχαν σουτ του Μαρτίνες στο δοκάρι του Κοκκαλά. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Αήττητο να στέκεται πολύ καλά στο γήπεδο και να δυσκολεύει πολύ τους γηπεδούχους.
Ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο στο 67', στο πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι του, έπειτα από ασίστ του Ντιγκινί. Το πρόσωπο της βραδιάς σκόραρε στο 77' για δεύτερη φορά, όταν με ωραία κίνηση κατέβασε την μπάλα και με άψογο σουτ πλάσαρε στην εστία της φιλοξενούμενης ομάδας.
Ο Αήττητος, όμως, επέμενε για το γκολ και το βρήκε στο 90' με τον Άγγελο Χαντί, το σουτ του οποίου θα μπορούσε να μπλοκάρει ο Αναγνωστόπουλος, αλλά έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή κατέληξε εντός εστίας. Δεν πανηγύρισε λόγω του παρελθόντος του στον Άρη.