Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Τα μονοπάτια της Ζήρειας στο εξειδικευμένο πρόγραμμα αξιοποίησης ανάδειξης, πιστοποίησης και συντήρησης μονοπατιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, περιλαμβάνεται ο Labros Bouklis, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Τρίπολη 30.10.18 Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου και τον επιστημονικό εκπρόσωπο Τοπογράφο Μηχανικό της αναπτυξιακής Πελοπόννησος Α.Ε. κο Παναγιώτη Μουζακιώτη για την θέληση τους να εντάξουν τα μονοπάτια της Ζήρειας και της ευρύτερης τοπικής περοχής, στο υπό έγκριση, σχετικό
εξειδικευμένο πρόγραμμα αξιοποίησης, ανάδειξης, πιστοποίησης και συντήρησης μονοπατιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας.
Στην φωτογραφία με τον εξειδικευμένο επιστήμονα κο Φοίβο Τσαραβόπουλο που παρουσίασε τεχνοκρατικά τα πλεονεκτήματα της Ζήρειας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με τις συνεργάτιδες του, τοπικές ένθερμες υποστηρίκτριες του εγχειρήματος κυρίες Μαυρομάτη Δάφνη και Πιτσιλίδου Ηλιάνα, που μου ζήτησαν και έφερα σε επαφή, ως πρώην Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την Περιφέρεια, έχοντας ήδη οι 3 τους προετοιμάσει μία τεκμηριωμένη προσέγγιση του εγχειρήματος.
Η ενεργός εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας και τοπικών φορέων είναι σημαντική καθώς κάθε περαιτέρω γνώση, εμπειρία, συνδρομή είναι επιθυμητή και σε καμία περίπτωση αποκλειστέα, όπως εκφράστηκε από πλευράς Περιφέρειας και Αναπτυξιακής αλλά και από τους λοιπούς παρευρισκομένους.
Στόχος αποτελεί η εξειδικευμένη τουριστική ανάδειξη, προβολή και χρήση των ορεινών και όχι μόνο μονοπατιών καθώς εξεταστέος μελετητικά στόχος μπορεί να είναι, όπως αναφέρθηκε και η πιθανή διασύνδεση των μονοπατιών ορεινών, ημιορεινών, πεδινών και παραθαλάσσιων περιοχών.
Τα μονοπάτια είναι κτήμα των τοπικών κοινωνιών και η τουριστική αξιοποίηση τους είναι το ζητούμενο όπως πρόσφατα έχει με μεγάλη επιτυχία συμβεί στο όρος Μαίναλον και στα πιστοποιημένα μονοπάτια του.
Για μία ακόμη φορά ευχαριστώ δημοσίως την κα Νικολάκου για το ένθερμο και έμπρακτο ενδιαφέρον!
Ο δικός μου ρόλος ολοκληρώθηκε και εύχομαι καλή επιτυχία και ποιοτική συνεργασία μεταξύ όλων των τοπικά και περιφερειακά εμπλεκομένων!!!
Το καλό του τόπου μας κάνει καλό σε όλους αδιακρίτως !!!