Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Οι τρεις προκηρύξεις που «ανοίγουν» προσεχώς -Προσφέρουν 414 θέσεις


Τρεις προκηρύξεις αναμένεται να εκδοθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υπηρεσίες που υπάγονται σε διάφορα υπουργεία αλλά και σε οργανικές θέσεις υπουργείων.
Ειδικότερα:

1) 160 μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών
Στην πρόσληψη 160 μονίμων υπαλλήλων θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα έχει ως εξής: ΠΕ Πληροφορικής 86, ΤΕ Πληροφορικης 57, ΠΕ Οικονομολόγων 10 και ΠΕ Νομικών 7.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα προσόντα που θα ζητηθούν για τις θέσεις ΠΕ είναι: α. Πτυχίο ή Δίπλωμα Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών ή Πληροφορικής (Ε.Α.Π.) ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή Επιστημών και Πολιτισμού – Κατεύθυνση Η/Υ (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της Αλλοδαπής και εμπειρία δύο ετών.
2) ΥΠΕΝ: 79 μόνιμοι στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
Εβδομήντα εννέα θέσεις «ανοίγουν” στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η οποία αναζητά 9 δικηγόρους, 52 πτυχιούχους οικονομικού, διοικητικού και πληροφορικής, 7 ΔΕ διοικητικών γραμματέων και 2 ΥΕ κλητήρες. Για την κάλυψη των θέσεων γραμματέων ζητούνται α) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα , ή Πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριος τίτλος: Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και β) γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.
Εντός του Φθινοπώρου αναμένεται να εκδοθούν από το ΑΣΕΠ τρεις προκηρύξεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υπηρεσίες που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα οι τρεις προκηρύξεις που θα αναμένονται αφορούν:
Στην έκδοση δύο νέων προκηρύξεων μονίμων για το υπουργείο Οικονομικών που θα στελεχώσουν την ΑΑΔΕ, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα:
α) 75 μόνιμες θέσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Θα αφορούν πτυχιούχους Τ.Ε και αποφοίτους Λυκείου – ΙΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιλεγεί προσωπικό για έναν μόνο κλάδο: Τελωνειακοί.
β) 100 θέσεις μόνιμων στην ΑΑΔΕ, που αφορούν την ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής
Αξίζει α αναφερθεί ότι:
— Η επιλογή του προσωπικού και για τις δύο διαδικασίες προσλήψεων θα γίνει με τα κριτήρια των διαγωνισμών «Κ».
— Για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα μετρήσει ο βαθμός του τίτλου σπουδών, ενδεχόμενο μεταπτυχιακό, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης και η γνώση ξένων γλωσσών.
— Στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα βασικά κριτήρια επιλογής θα είναι ο βαθμός απολυτήριου ή διπλώματος και η ενδεχόμενη κατοχή 2ου τίτλου σπουδών του ΟΕΕΚ, η γνώση ξένων γλωσσών και η εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο.

aftodioikisi.gr