Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Μπακογιάννη: «Ο κ. Τσίπρας επιλέγει την πόλωση για να περιχαρακώσει το ακροατήριο του» – video


«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει την πόλωση για να περιχαρακώσει το μικρό ακροατήριο το οποίο του έχει απομείνει. Αλλά η πόλωση αυτή είναι ζημιά όχι για την ΝΔ αλλά για τη χώρα» δηλώνει η βουλευτής και τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και σημειώνει ότι η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα σε αυτήν την αυτοκτονική για τη χώρα -αλλά και για την δημοκρατία- λογική».

 Υποστηρίζει ότι η ΝΔ δεν προτείνει «κάποια αποσπασματικά μέτρα που ακούγονται ευχάριστα», αλλά παρουσίασε το συνολικό της σχέδιο για το αύριο. «Με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει σήμερα η χώρα, χαμηλότερους όλων των χωρών που μπήκαν σε πρόγραμμα, θα παραμείνουμε σε έναν κύκλο στασιμότητας. Οι νέοι μας θα συνεχίσουν να φεύγουν στο εξωτερικό και η χώρα θα αργοπεθαίνει. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα για να ωφεληθούν οι πολλοί» τονίζει. 
 Η πρώην υπουργός εκτιμά ότι «όταν οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, οι πολίτες θα εκφραστούν ανοιχτά και τότε οι διαφορές στα ποσοστά θα είναι συντριπτικές», επισημαίνει ότι «οι πολίτες μετά από 9 χρόνια κρίσης είναι απογοητευμένοι και αισθάνονται προδομένοι» και υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ διεκδικεί τη θετική ψήφο των Ελλήνων». 
Σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ντόρα Μπακογιάννη εξηγεί ότι αν κυρωθεί από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας και το ελληνικό κοινοβούλιο δεν θα υπάρχουν πολλά περιθώρια να αλλάξει. «Θα πρόκειται για μια διεθνή συμφωνία της χώρας την οποία θα είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε» σημειώνει. 
newsit.gr