Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), με τα μέλη της οποίας είχε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με τα θέματα της διεθνούς ειρήνης και του πυρηνικού αφοπλισμού, καθώς και με τους τρόπους που μπορεί να συμβάλει το Ελληνικό Κοινοβούλιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αντιπροσωπεία κατέθεσε, μεταξύ άλλων, πρόταση, στο πλαίσιο του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα πρόβλεψη για τον φιλειρηνικό χαρακτήρα της χώρας και τον προσανατολισμό της στην κατάργηση των πυρηνικών όπλων παντού στον κόσμο.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης (21 Σεπτεμβρίου), παρέστησαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου.
Την αντιπροσωπεία του Παρατηρητηρίου συγκροτούσαν οι κ.κ. Πάνος Τριγάζης, πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ και μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης, Πανάγος Παντελάκος, αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θεόδωρος Παπαηλιού, δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας, Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, Κώστας Παπαναγιώτου, πρώην υπουργός, πρόεδρος της ΚΕΑΔΕΑ, Παύλος Ναθαναήλ, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, και Χρίστος Σαββάκης, πρώην πρόεδρος της ΟΣΠΑ.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης