Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0: Είχαν την υπεροχή, είχε τις ευκαιρίες

Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0: Είχαν την υπεροχή, είχε τις ευκαιρίες
Δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί το "καυτό" Καραϊσκάκη και να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Europa League. Οι Πειραιώτες έμειναν στο 0-0 με τη Μπέτις και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι αφήνει ανάμικτα συναισθήματα στους "ερυθρόλευκους". Από τη μία είχαν απέναντι τους έναν αντίπαλο που είχε την κατοχή και πίεζε, ενώ από την άλλη οι μεγάλες ευκαιρίες ανήκουν στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

 Ο Ολυμπιακός ήθελε να εκμεταλλευτεί την έδρα του σε αυτό το παιχνίδι και να πιέσει τη Μπέτις έτσι ώστε να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Ρόμπλες. Κάτι τέτοιο, ωστόσο φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι δεν ήταν καθόλου απλό.Η ομάδα του Κίκε Σετιέν είχε εξαιρετικό passing game. Άλλαζε με σιγουριά και με ταχύτητα τη μπαλά και ενδεικτικό αυτού ήταν ότι στο 14' ο Μορόν βγήκε απέναντι από τον Τσιμίκα, αλλά ο μπακ του Ολυμπιακού πρόλαβε και τον έκοψε λίγο πριν πλασάρει τον Γιαννιώτη. Το πρώτο του σουτ ο Ολυμπιακός το έκανε με τον Φορτούνη στο 18' χωρίς να ανησυχήσει ο Ρόμπλες. Σε όλο αυτό το διάστημα η Μπέτις ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα επιχειρώντας να πιέσουν ψηλά τους Ισπανούς, όμως, εκείνοι με σιγουριά άλλαζαν τη μπάλα και έβγαζαν κόντρες με κινηματογραφική ταχύτητα.
Στο 23' ο Ρόμπλες λίγο έλειψε να κάνει το λάθος όταν τον πίεσε ο Χασάν. Ο Ολυμπιακός είχε θέματα στη μεσαία του γραμμή και με τον Μπουχαλάκη να έχει κίτρινη κάρτα από το 21' δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα μαρκαρίσματα. Στο 28' ο Μεριά που δεν πατούσε καλά στο γήπεδο έκανε λάθος πάσα στον Κρητικό χαφ που παραλίγο να την εκμεταλλευτεί ο Μορόν, ενώ στο 30' είχε ένα καλό σουτ ο Λο Σέλσο. Στο 35' ο Μαρτίνς πέρασε στο παιχνίδι τον Νάτχο αντί του Μπουχαλάκη που κινδύνευε να δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Μπέτις συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι με ηρεμία και με σιγουριά, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του. Παρόλα αυτά η μεγαλύτερη ευκαιρία του ανήκει στο 41' και ήταν προϊόν της πίεσης του Φορτούνη που πήρε τη μπάλα από τον Μαντί κινήθηκε παράλληλα με τη μεγάλη περιοχή τροφοδότησε τον Ποντένσε, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Ρόμπλες απέκρουσε και στη συνέχεια ο Χασάν δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν ήρεμα με τον Ολυμπιακό περισσότερο να προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο για να πάει στο ημίχρονο και να πάρει ανάσες.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατά και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 51' με τον Ποντένσε να… σκάβει τη μπάλα, αλλά ο Ρόμπλες σταμάτησε τον Φετφατζίδη σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε με τη Μπέτις να έχει την κατοχή της μπάλας και τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να μην μπορεί να κρατήσει καθόλου μπάλα με αποτέλεσμα να σπαταλάει πολλές δυνάμεις προκειμένου να κερδίσει την κατοχή. Στο 61' ίσως το μοναδικό λάθος του Βούκοβιτς λίγο έλειψε να τον πληρώσει όταν ο Λεόν βγήκε απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε με τα πόδια.
Καλή ευκαιρία είχε ο Ολυμπιακός και στο 72' με τον Καμαρά και τον Ρόμπλες να διώχνει σε κόρνερ. Σε εκείνο το σημείο ο κόσμος είχε μπει στην εξίσωση και το Καραϊσκάκη είχε πάρει… φωτιά. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να πιέσουν τους Ισπανούς, αλλά όλα άλλαξαν στο 73' με τον Τσιμίκα να αποβάλλεται και το παιχνίδι να αλλάζει. Στο χρόνο που απέμενε οι Πειραιώτες περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, προκειμένου να κρατήσουν τον βαθμό, αφού έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν σημαντικός. Κατάφεραν με παίκτη λιγότερο να ξεπεράσουν την πίεση και αυτό το 0-0 να μην αλλάξει μέχρι το τέλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (35' Νάτχο), Καμαρά, Φετφατζίδης (71' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (80' Τοροσίδης), Γκερέρο.
ΜΠΕΤΙΣ (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Χάβι Γκαρθία, Λεόν (72' Κανάλες), Τέγιο, Σίντνεϊ, Μορόν, Χοακίν (80' Σανάμπρια), Γκουαδράδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83' Ινούι), Μαντί.