Η Επιτροπή κατακύρωσε τον αγώνα στους Κρητικούς με 3-0 και αφαίρεσε από τον Αστέρα πέντε βαθμούς. Ο αγώνας διεξήχθη στις 13 Μαΐου στο δημοτικό γήπεδο Αμαλιάδας και στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια, με τους Κρητικούς να καταγγέλλουν ξυλοδαρμό τους από παράγοντες της τοπικής ομάδας.
Μετά την απόφαση αυτή η ομάδα της Ηλείας χάνει την δεύτερη θέση στο μίνι πρωτάθλημα και την παίρνει η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού. Έχει ωστόσο δικαίωμα να καταθέσει έφεση κατά της τιμωρίας του.
Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ

«Κηρύσσει το πρώτο εγκαλούμενο αθλητικό σωματείο ΑΟ Αστέρας Αμαλιάδας – Πανόπουλο πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στο πρώτο εγκαλούμενο σωματείο τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) της κατακύρωσης με διαφορά τερμάτων 0-3 υπέρ του σωματείου Ηρόδοτος του αγώνος, ο οποίος διεξήχθη στις 13.5.2018 μεταξύ εκείνου και του εγκαλούμενου σωματείου ως γηπεδούχου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, β) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές και δ) συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.
Κηρύσσει τον τρίτο εγκαλούμενο, προπονητή του Ηρόδοτου, Εμμανουήλ Παπαματθαιάκη, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στον τρίτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών. Κηρύσσει τον τέταρτο εγκαλούμενο, Ανδρέα Ξυδάκη, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στον τέταρτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών». Ο Αστέρας Αμαλιάδας φυσικά θα κάνει έφεση στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Μείον τρεις βαθμοί στον Εθνικό

Με άλλη απόφασή της η Πειθαρχική Επιτροπή κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Εθνικός ΟΦ Πειραιώς πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη στον αγώνα του Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Αήττητος Σπάτων - Εθνικός ΟΦ στις 29/04/2018 στο γήπεδο ΔΣ Σπάτων Δημητρίου. Επιβάλλει στο εγκαλούμενο σωματείο τις εξής πειθαρχικές ποινές: (α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000), (β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και (γ) ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘ. ΑΓ. ΤΕΡΜ
1. Αήττητος Σπάτων 11 6 7-5
2. Ηρόδοτος 7 6 8-5
3. Αστέρας Αμαλιάδας 4 6 7-11
4. Εθνικός Πειρ. 3 6 5-6
* Ο Αστέρας Αμαλιάδας έχει έναν μηδενισμό και -5 βαθμούς και ο Εθνικός -3 βαθμούς.