Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εθνικό ζήτημα η ανάπτυξη του τουρισμού


Εμφάνιση IMG_7156.jpg 
Στη μεγάλη σημασία και προσφορά του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας για τη στήριξη και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ανάγκη ενίσχυσής του, τόνισε σε ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης  κα. Ντίνα Νικολάκου στην ημερίδα με Θέμα «Η Οικονομία της Φιλοξενίας»,  που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Aldemar Olympian Village, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, έπειτα από πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Aldemar Resorts, κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου με τη συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εμφάνιση Περιφέρειες-Δυτ.jpgΗ κα. Νικολάκου συμμετείχε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Καρπέτα Κωνσταντίνο, τον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιάτση, τον Αερολιμενάρχη Αράξου κ. Γκουβίτσα Γιώργο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Βαρουξή Λεωνίδα,  αναπτύσσοντας τον καθοριστικό ρόλο της Περιφέρειας στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χαρακτήρισε την ανάπτυξη του τουρισμού ως ένα εθνικό ζήτημα επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα ενίσχυσης της εθνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας.
Εμφάνιση Πρόεδρος-στο-πάνελ-θεσμικών.jpgΙδιαίτερη αναφορά έγινε από την Αντιπεριφερειάρχη στα θέματα διαπεριφερειακών συνεργασιών και την αναγκαιότητα κοινών δράσεων και συνεργιών για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ιστορίας, του πολιτισμού και της γαστρονομίας του κάθε τόπου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας από όλους τους ομιλητές αναδείχθηκε η αναγκαιότητα προβολής της Πελοποννήσου πέρα και έξω από τα όρια της διοικητικής διαίρεσης. Στην ενιαία και αδιαίρετη Πελοπόννησο αναφέρθηκε και η κα. Νικολάκου επισημαίνοντας τα κοινά, ιστορικά, πολιτιστικά, γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της Πελοποννήσου.
Τέλος έκλεισε την παρέμβαση της αναφέροντας πως η λέξη «Φιλοξενία» περικλείει όλη την ουσία του τουρισμού και γύρω από αυτή θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων.  Η Φιλοξενία κάθε επισκέπτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να του προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με συγκεκριμένη πολιτιστική ταυτότητα, κάνοντας την περιοχή μας σημείο αναφοράς για όποιον αναζητά την ποιότητα και την αυθεντικότητα. 
Εκτός από τους θεσμικούς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες συμμετείχε ο πρόεδρος του ομίλου Aldemar Resorts δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος ο όποιος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος για την ανταπόκριση όλων των φορέων σε αυτή την προσπάθεια της εταιρείας καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων όπως ο πρόεδρος του επιμελητήριου Αχαΐας κος. Πλάτων Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο διευθυντής του προγράμματος MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Κουρέτας, ο σύμβουλος σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου δρ. Σωτήρης Βαρελάς, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί ομιλητές, στελέχη και διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων  και άλλοι παράγοντες και φορείς του τουρισμού. 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου