Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Οι εκλογές της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο

 https://www.startmedia.gr/wp-content/uploads/2018/04/nd-ekloges.jpeg
Με απόλυτη τάξη πραγματοποιήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Πελοπόννησο.
 Ο κ. Χρήστος Κορδώσης, επανεξελέγη πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Κορινθίας με 878 ψήφους ., έναντι 272 ψήφων του Αναστασίου Ταγαρά και 452 ψήφων που έλαβε ο κ Σωτήρης Κουκουλάκης. Μεγάλο προβάδισμα κράτησε ο κ. Κορδώσης σε όλα τα εκλογικά κέντρα πλην του Κιάτου που προηγήθηκε ο Σωτήρης Κουκουλάκης λόγω εντοπιότητας.
Ο κ. Τίμος Κατσίπος, επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Αρκαδίας.
Στο τιμόνι της ΝΟΔΕ Αργολίδας και πάλι ο Δημήτρης Σχοινοχωρίτης με 125 ψήφους παραπάνω απ’ τον Παναγιώτη Ζαχαριά.
Με οριακή διαφορά εξελέγη ο Βασίλης Ορφανός στη ΝΟΔΕ Λακωνίας.
Πήρε 595 περίπου και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ 524 πήρε η Κατερίνα Φείκου.
Στη Μεσσηνία, επανεξελέγη πρόεδρος της ΝΟΔΕ, η κ. Νατάσα Κυριακοπούλου.ξεπερνώντας τις 1.150 ψήφους, 200 περίπου περισσότερες από τον δεύτερο υποψήφιο Παν. Τζαβάρα Η Νατάσσα Κυριακοπούλου, επικράτησε του Π. Τζαβάρα σε όλους τους δήμους της Μεσσηνίας -εκτός από την Τριφυλία. Ιδίως στους Δήμους Οιχλίας και Πύλου Νέστορος, η κα Κυριακοπούλου συγκέντρωσε υπερδιπλάσιες ψήφους από τον κ. Τζαβάρα.
Ο Χρήστος Γαβράς επανεξελέγη πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής καθώς συγκέντρωσε το 60% των ψήφων, με 1167 ψήφους, έναντι του Γιώργου Χήνου, που έλαβε το 43% των ψήφων (753).
Επανεξελέγη πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας ο Ανδρέας Μαζαράκης. Τη νίκη φαίνεται ότι την έδωσαν οι ψήφοι στο κέντρο της Πάτρας και η μεγάλη διαφορά που απέσπασε στα εκλογικά τμήματα της πόλης από τον αντίπαλό του για την προεδρία Ανδρέα Νικολάου.