Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ο πιο εργατικός υπάλληλος της Ελλάδας είναι στο Ξυλόκαστρο!!!

Φωτογραφία της Eleni V. Koronioti.

Δεν νομίζω να υπάρχει ΑΛΛΟΣ δημοτικός ή δημόσιος ή και ιδιωτικός υπάλληλος, πιο συνεπής, πιο εργατικός και πιο φιλότιμος από τον κύριο Βασίλη μας στην Ελλάδα!
Βρέξει χιονίσει. Με κρύο ή με ζέστη. Με ήλιο ή με φεγγάρι να κάνει αγόγγυστα τη δουλειά του. Και πάντα με το γλυκό του χαμόγελο ακόμα κι όταν πονάει τη μέση του....
-Κύριε Βασίλη,νύχτωσε! Δεν πήγατε σπίτι σας;
-Οχι. Πρέπει να είναι καθαρά όλα για την ημέρα του Αγίου Βλασίου....
-Μα είναι νωρίς. Αχούρι θα την κάνουμε πάλι την πόλη μέχρι τότε...
-Τι να κάνω; Να προλάβω...
ΜΑΛΙΣΤΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ κοιτά το ρολόι. Πρέπει να βγει η ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΚΑΙ εναν ακόμα μισθό να του δίναν θα έλεγα από καρδιάς:
- Σας ΑΔΙΚΟΫΝ κύριε ΒΑσίλη. Συγγνώμη που είμαστε τόσο απολίτιστοι κύριε Βασίλη. ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ .ΝΑ είστε ΚΑΛΑ! ΜΕ εκτίμηση μεγάλη.

Ελένη Κορονιώτη 

 Ελένη, θα θέσω μια άλλη διάσταση του φαινομένου Βασίλης. Στο πρόσωπό του γνωρίζουμε την ανθρώπινη θέληση, καλοσύνη, αγάπη για τον τόπο του. Αλλά η εθελοντική εργασία του υπερβαίνει τον εθελοντισμό. Έχει αποκτήσει στοιχεία εκμετάλλευσης. Περί αυτού πρόκειται και η απαίτηση πρέπει να είναι αν προσφέρει κάποια παραπάνω εργασία, να μην εργάζεται επτά ημέρες την βδομάδα, και τις νύχτες. Στην κοινωνικά προσφερόμενη υπηρεσία του δεν μπορούμε να ανταποκρινόμαστε με πολλά κοινωνικά μπράβο, με το «χτύπημα στην πλάτη», και να νοιώθουμε ότι επιτελέσαμε το καθήκον μας. Του έχω πει να σταματήσει την υπέρμετρη υπέρβαση του καθήκοντός του. Στην ερώτησή μου αν πληρώνεται για αυτά που κάνει δεν έχει σημασία τι απάντησε αυτός, αλλά σημασία θα είχε μία απάντηση του Δήμου. 
Εργάτης πολιτισμού είναι ο Βασίλης. Θα είμαστε και εμείς πολιτισμένοι αν ανησυχούμε τουλάχιστον για τα δικαιώματα των άλλων.
Πολλές φορές τις υποχρεωτικές κοινωνικές υπηρεσίες υποκαθιστά η εθελοντική δράση. Πολλές φορές πάλι τον εθελοντισμό κάποιων συνοδεύουν ύμνοι από άλλους μη εθελοντές. Και στην προκειμένη περίπτωση του Βασίλη δεν αρκούν τα δικά μας μπράβο προς αυτόν. Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με κλοπή της ζωής του.

tinakanoume.gr