Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Γ. Μανιάτης: «Δημιουργείτε μια ακόμη κρατική εταιρεία για να διορίσετε τους κομματικούς σας εκλεκτούς»


Ο Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητής της ΔΗΣΥ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕΔΙ για την Ανάπλαση της Αθήνας, θεσμικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προκλητικό. Διευκρίνισε ότι η ΔΗΣΥ το καταψηφίζει, γιατί δημιουργεί μια νέα, άχρηστη κρατική εταιρεία, με δυνατότητα διορισμού απεριόριστων κομματικών στελεχών. «Επί 3,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να
βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της πόλης, παρά μόνο οδήγησε σε χρεωκοπία τις αστικές συγκοινωνίες που παρέλαβε το 2015 ως πλεονασματικές».
Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Μανιάτης τόνισε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από τις προ ενός έτους εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για το μέλλον της Αθήνας, κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΕΝ, και θύμισε τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ το 2014, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «1. Νομοθετήσαμε το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής. 30 χρόνια μετά το “νόμο Τρίτση” η Αθήνα και η Αττική απέκτησαν ολοκληρωμένο σχέδιο πραγματικής ολιστικής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, επιχειρηματικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό, πολεοδομικό, συγκοινωνιακό. 2. Θεσμοθετήσαμε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης – ΣΟΑΠ για το κέντρο της Αθήνας, κορυφαία πολεοδομική, συγκοινωνιακή, αναπτυξιακή παρέμβαση που έγινε πρώτη φορά στο νεότερο ελληνικό κράτος. 3. Διαμορφώσαμε πλήρες νομοθέτημα για την επίλυση του μεγάλου θέματος του κέντρου της Αθήνας, που είναι τα 1.800 εγκαταλελειμμένα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας».
Τέλος, ο Γ. Μανιάτης επανέλαβε το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς πολύ καθαρά σας λέμε ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτή την Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 10 χρόνια και γι’ αυτό ζητούμε να προκηρυχθούν εκλογές εδώ και τώρα».