Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Καθυστερεί ο έλεγχος -Fake news για τα «ευρήματα»


Στην πρώτη φάση του ελέγχου με τα δύο παράλληλα στάδια που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr βρίσκονται τα στελέχη του ΑΣΕΠ αναφορικά με την προκήρυξη-«μαμούθ» 3Κ/2018 για τις 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχαν υπολογίσει τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής προέβλεπε ότι η συγκεκριμένη φάση
κατά την οποία γίνεται η ταυτοποίηση των αποσταλθέντων έντυπων αιτήσεων με τις υποβληθείσες ηλεκτρονικές αιτήσεις από το μηχανισμό παραλαβής αιτήσεων του ΑΣΕΠ και έλεγχος πληρωμής από τους υποψήφιους του παραβόλου των τριών ευρώ, θα ολοκληρωνόταν στις αρχές Μαΐου, το νέο χρονοδιάγραμμα ίσως φτάσει ακόμη και στα τέλη του μηνός. Κι αυτό γιατί ο όγκος της ελεγχόμενης ύλης είναι αρκετά μεγαλύτερος απ’ όσο αρχικά είχε υπολογισθεί.
Υπενθυμίζεται, ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, μετά την ολοκλήρωση των δύο, σχεδόν, παράλληλων σταδίων, τα στελέχη του ΑΣΕΠ έχουν αυτό που ονομάζεται «καθαρή ύλη ελέγχου», δηλαδή, τους υποψηφίους που διαθέτουν όλες τις βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προκήρυξη. Σε αυτή τη φάση, που αναμένεται να ξεκινήσει, πλέον, ακόμη και στις αρχές Ιουνίου, πραγματοποιείται ο ουσιαστικός έλεγχος των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι, δηλαδή, ο «αυτεπάγγελτος και κατ’ ένσταση έλεγχος».
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πάει πίσω και το χρονοδιάγραμμα έκδοσης των οριστικών πινάκων που λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2018.
Αναφορικά με φήμες των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο που υποστήριζαν ότι η πρώτη φάση με τα δύο παράλληλα στάδια έχει ολοκληρωθεί και διαπιστώθηκε… χάος δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα ποσοστά απόρριψης αιτήσεων, πηγές του ΑΣΕΠ σημείωναν στην aftodioikisi.gr ότι «πρόκειται περί fake news», προσθέτοντας ότι συμπεράσματα και μάλιστα αριθμητικά θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων των δύο πρώτων παράλληλων σταδίων.