Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Στη διεθνή εμπορική έκθεση Fruit Logistica 2018 η Περιφέρεια Πελοποννήσου


 Εμφάνιση IMG_1697.jpg
Στη διεθνή εμπορική έκθεση Fruit Logistica 2018, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου, στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Πελοποννησιακές επιχειρήσεις, κάτω από την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προώθησαν τα αγροτικά μας προϊόντα και σύναψαν επιχειρηματικές συμφωνίες με επαγγελματίες τροφίμων από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Πελοπόννησος πρωτοπορεί στην καλλιέργεια και παραγωγή των φρέσκων φρούτων, λαχανικών και νωπών προϊόντων.

Εμφάνιση IMG_2069.jpgΤην Περιφέρεια εκπροσώπησαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αθανάσιος Γκίκας και Περικλής Μαντάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή τομέα Π.Ε. Κορινθίας κ. Αλέξης Αλεξόπουλος.

Εμφάνιση IMG_2071.jpgΤο περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο Γενικός Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στo Bερολίνο, ο οποίος συνομίλησε με τους επιχειρηματίες, εξήρε την ελληνική παρουσία και τόνισε πως βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρηματιών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στην προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Η συμμετοχή αποτέλεσε μία ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων και σημαντικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, αφού χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 3000 εκθέτες και την επισκέφθηκαν πάνω από 70.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι.


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου