Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Εγκρίθηκαν από το ΠεΣυ Πελοποννήσου εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη για την Π. Ε. Κορινθίας.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEV7Q2AT3Jmh3MgyGMG1BXQfGirVFNLE9TH7FAX0_0IIO2C5mILdSMgafZEKKq4pLduqn9wUiecPeNe3ZbjGJuQ6bkfRBSqGemW_d-uLVUDmXgWwHQ3DQVXWLzh_NK2MFwPwUBgxdBjsBM/s1600/pinaka3.png

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατά την χθεσινή 3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκαν για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας τα εξής θέματα:
Α. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σικυωνίων, για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σικυωνίων» στις τοπικές Κοινότητες Κρυονερίου, Διμηνιού, Μικρού Βάλτου, Μεσινού και Καστανιάς προϋπολογισμού 270.000,00€.
Β. Έγκριση χορήγησης άδειας υπαίθριου εμπορίου για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.
Γ. Έγκριση μετατροπής της σύμβασης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Μερικής Απασχόλησης, σε πλήρη απασχόληση υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου.
Δ. Έγκριση Καθορισμού Λατομικών Περιοχών στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο με αιτιολογημένη γνώμη, σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, δια του Περιφερειάρχη, υποβάλλει σχετική εισήγηση στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος για τον καθορισμό Λατομικών περιοχών. Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκδίδει σχετική εγκριτική απόφαση. Μετά τη διαδικασία αυτή συνιστάται επιτροπή Καθορισμού Λατομικών Περιοχών.
Κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, εν’ όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας προέταξε για συζήτηση τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.
Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο ζήτημα της ΑΟΖ (Οικόπεδο νότια της Πελοποννήσου), των «σκουπιδιών» και του επικείμενου ΣΔΙΤ, το Φράγμα Ασωπού σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της Λίμνης Στυμφαλίας και της Λίμνης Δόξας, καθώς και την ενεργοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Τουρισμού για τον Ιατρικό Τουρισμό με πιλοτικές επιλεγμένες Περιφερειακές Ενότητες την Κορινθία και την Αχαϊα.
Συζητήθηκαν βεβαίως και άλλα επιμέρους ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Η Εκτελεστική Επιτροπή κατέληξε με τον Περιφερειάρχη στην στρατηγική και τους άξονες εν’ όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας