Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ο Δικηγόρος Παναγιώτης Αδρικόπουλος από το Κατω Διμηνιό, νέος Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0gy2fG3BqOKU9UgQb_lkrJKphR8xntFcWOG5eKiRCIRkxv9EzeSfVmXfC4S9vxOUzOaBQzK-w2nQDnFf2s9iPHziKjJNealzQQnLdPyN0XecPKUzbGdYLLdvNzTHybrSp8ZMZt4KqvAK2/s400/IMG_20180206_2016261.jpg
Στις 13 Φεβρουαρίου 2018 συνήλθε στην έδρα του κοινωφελούς σωματείου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός το νεορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο δυνάμει της υπ’ αριθ. 440/2018 απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Διενεργήθηκαν εκλογές και ανεδείχθησαν: Πρόεδρος ο Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβης ε.τ., Γενικός Γραμματέας ο Παναγιώτης Σ. Ανδρικόπουλος, Δικηγόρος, Αντιπρόεδροι κατά σειρά Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, Σεραφείμ Σεφεριάδης, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών και Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη, Δικηγόρος -Εθελόντρια Σαμαρείτισσα Ε.Ε.Σ., κ.α.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε, πέραν των οριζομένων στην ανωτέρω απόφαση, να επαναφέρει την κανονικότητα στη λειτουργία του Οργανισμού και να αποκαταστήσει το κύρος του Ε.Ε.Σ. προς την ελληνική κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα.
==========

O νέος Γεν. Γραμματέας του Ε.Ε.Ε. , Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, , είναι από το Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο
Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III της Γαλλίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και το δίκαιο των επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Pantheon-Assas, Paris II της Γαλλίας. Αφού εργάστηκε στο νομικό τμήμα εταιρείας θαλάσσιων μεταφορών στη Μασσαλία έγινε δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 1996. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και ασκεί μάχιμη δικαστηριακή δικηγορία με ειδίκευση στο αστικό, διοικητικό και ποινικό δίκαιο. Είναι εντεταλμένος καθηγητής εμπορικού δικαίου του Πανεπιστημίου των Παρισίων (Paris XIII).
Έχει αναπτύξει ποικίλες δραστηριότητες σε τοπικό, κοινωνικό και επιστημονικό επίπεδο. Είναι μέλος διαφόρων κοινωνικών, επιστημονικών, νομικών σωματείων και συλλόγων πολιτικού προβληματισμού, συμμετέχει ενεργά σε think tanks της Ελλάδας και του εξωτερικού με αντικείμενο τις οικονομικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Υπήρξε μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, και υπηρέτησε ως ειδικός νομικός σύμβουλος στο νομικό γραφείο της Κυβέρνησης.
Ανέπτυξε πλούσια φοιτητική δράση ως αντιπρόεδρος των φοιτητών του Παν/μίου Paris II και στη συνέχεια στην Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών ως και στην επιτροπή διεθνών σχέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ως δημότης Σικυωνίων (Κιάτο) έχει προβεί σε πληθώρα παρεμβάσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για τα προβλήματα της περιοχής. Είναι πλειοψηφών σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Δικηγόρων της Νέας Δημοκρατίας από το 2010.
Έχει πολλές δημοσιεύσεις επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου σε αθηναϊκές και περιφερειακές εφημερίδες, δοκίμιά του έχουν δημοσιευθεί και εργασίες του έχουν καταχωρηθεί σε κέντρα ευρωπαϊκών μελετών.
  Στη νέα διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού αναφέρεται η Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών επισημαίνοντας:

«Συγκροτήθηκε σε σώμα πριν λίγο η νέα προσωρινή Διοίκηση που διορίσθηκε με την απόφαση 440/2018 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο βασικός κορμός της σύνθεσης του νέου Δ.Σ. είναι ο εξής:

Πρόεδρος: Αλέξανδρος Αλεξανδρής, επίτιμος πρέσβης

Α΄ Αντιπρόεδρος: Μαρούδα Μαρία Ντανιέλλα, επίκουρη καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου

Β΄ Αντιπρόεδρος: Σεραφείμ Σεφεριάδης, επίτιμο Πρόεδρο Εφετών

Γ΄ Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη, δικηγόρος Αθηνών

Γ. Γραμματέας: Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, δικηγόρος Αθηνών

Το ειδικό βάρος των ονομάτων και το γεγονός ότι είναι εκπρόσωποι διαφορετικών πλευρών μας κάνει αισιόδοξους ότι θα φέρουν σε πέρας το – πραγματικά – δύσκολο έργο τους και θα οδηγήσουν τον Ερυθρό Σταυρό στον δρόμο της πραγματικής αναγέννησης του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ερυθροσταυριτών που εκπροσωπούμε στηρίζει επάνω τους την ελπίδα για έναν Ε.Ε.Σ. αντάξιο της ιστορίας του.

Τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα σε ένα (μόνο) site γνωστών συμφερόντων και διαπλοκής μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Τα δημοσιεύματα του τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) σε όλη την Ελλάδα είναι το πραγματικό βαρόμετρο για την αλήθεια. Η ψύχωση με το παρελθόν και το περιβάλλον Μαρτίνη από το οποίο προέρχονται όλοι οι στενοί συνεργάτες του παυθέντος τ. προέδρου δεν συγκινεί πλέον κανένα Ερυθροσταυρίτη.

Η Πανελλήνια Κίνηση, όπως έχει εξαγγείλει από την ίδρυση της, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του νέου Δ.Σ. για ανασύσταση των διαλυμένων τμημάτων, για χρηστή διοίκηση σύμφωνα με το καταστατικό και την εντολή του δικαστηρίου να οδηγήσει τον ΕΣ σε εκλογές αλλά και κριτής των αποφάσεων και ενεργειών του.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του νέου προσωρινού Δ.Σ. καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους…».