Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Για "μικροπολιτική σκοπημότητα" κατηγορεί η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου τον Δήμαρχο Κορινθίων



https://messiniaonline.gr/wp-content/uploads/2017/09/sinentefxi-nikolakou.jpg 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την  3η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 και τις δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:


«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη ευθύνη και σοβαρότητα ολοκλήρωσε επιτυχώς την 3η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020, στέλνοντας το μήνυμα ότι υλοποιεί με συνέπεια, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα για τους πολίτες ένα ακόμα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.
Σε ότι αφορά την απρεπή συμπεριφορά του Δημάρχου Κορινθίων, ο οποίος συνοδευόμενος από κάμερα έβγαλε ένα λογύδριο ασέβειας προς τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή και άγνοιας για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, είναι προφανές ότι μοναδικό του μέλημα είναι η δημιουργία εντυπώσεων για προσωπικούς λόγους και η αδιαφορία του για την επίλυση των προβλημάτων των Δημοτών του. Είχε την ευκαιρία να συνεισφέρει εποικοδομητικά και ουσιαστικά σε μια κρίσιμη φάση του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020, αλλά αντί αυτού επέλεξε το δρόμο της απομόνωσης και της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Δημάρχου για τα Κέντρα Κοινότητας η κα Νικολάκου σημείωσε ότι το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπακούει σε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, ο οποίος μετά από τη διαβούλευσή του με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, και του συγκεκριμένου Δημάρχου βεβαίως, εγκρίθηκε από προηγούμενη Επιτροπή Παρακολούθησης, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθεί να το επαναφέρει τώρα προκειμένου να εξυπηρετήσει τη μικροπολιτική του σκοπιμότητα. Προφανώς νιώθει «πολιτική ενοχή» γιατί με τη στάση του έχει στερήσει την Κορινθία από την παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών και προσπάθησε να «απολογηθεί», χωρίς ωστόσο ακόμα και τώρα να επιδεικνύει την απαιτούμενη διάθεση συνεργασίας, αφού αμέσως μετά την παρέμβασή του αποχώρησε με συνοδεία την κάμερα».
Η κα Νικολάκου έδωσε τέλος συγχαρητήρια στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την άψογη διοργάνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης.   

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου