Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Τίναξαν στον αέρα την Τράπεζα Πειραιώς στο Λυγουριό Αργολίδας (ΦΩΤΟ)

 
Διέλυσαν και έκλεψαν την τράπεζα Πειραιώς στο Λυγουριό Αργολίδας, ενώ ταρακούνησαν ολόκληρο σχεδόν το χωριό.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2017, άγνωστοι επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο τύπου jeep, προφανώς κλεμμένου,
 εισέβαλαν στο κατάστημα της τράπεζας σπάζοντας την τζαμαρία.
Στην συνέχεια με εκρηκτικό διέλυσαν το ΑΤΜ και πήραν ότι είχε μέσα. Η πρόσκρουση και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Το ωστικό κύμα ήταν τόσο δυνατό, που κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το κατάστημα, σπάζοντας ψευδοροφές, καταστρέφοντας το σύστημα ψύξης -θέρμανσης, ξηλώνοντας μάρμαρα από την θέση τους, ενώ προκάλεσε ταυτόχρονα ζημιές και σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα.
Η όλη επιχείρηση κράτησε ίσως λιγότερο από ένα λεπτό και το μόνο που πρόλαβαν να δουν οι περίοικοι, ήταν το αυτοκίνητο να απομακρύνεται από την διαλυμένη τράπεζα.

Οι κλέφτες κατευθύνθηκαν προς την νέα οδό Λυγουριού – Ναυπλίου σε απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων, όπου αφού έκαψαν ολοσχερώς το jeep, επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο που τους περίμενε και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Να σημειωθεί ότι εξειδικευμένο κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής από την Τρίπολη, με μηχανήματα και σκύλο ερευνά την υπόθεση, ενώ οι έρευνες διεξάγονται από το Αστυνομικό Τμήμα Επιδαύρου.
Πηγή: argonafplia.gr

Γιώργος Βουνελάκης