Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Πουτζδεμόν - Ραγδαίες εξελίξεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Πουτζδεμόν | Newsit.gr
Ο Κάρλες Ποτζδεμόν παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία, σύμφωνα με την πηγή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού VRT.  Ο Πουτζδεμόν το είχε σκάσει μαζί με 4 Καταλονούς υπουργούς από την Βαρκελώνη.
Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας είχε βρει καταφύγιο στο Βέλγιο μετά από την ενεργοποίηση του άρθρου 155 που έδωσε την πλήρη εξουσία της Καταλονίας στον Ραχόι Εισαγγελείς στις Βρυξέλλες παραχωρούν συνέντευξη Τύπου στις 1300 GMT (15:00 ώρα Ελλάδος) σχετικά με τον Πουτζδεμόν, εναντίον του
οποίου η Μαδρίτη έχει εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, όπως και σε βάρος του και τεσσάρων «υπουργών» του που βρίσκονται στο Βέλγιο.
 Ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας λέει ότι πέντε πρόσωπα που καταζητούνται από την Ισπανία συνελήφθησαν σήμερα το πρωί και θα καταθέσουν αργότερα το μεσημέρι. Αύριο (06.11.2017) το πρωί ο δικαστής θα εκδώσει την απόφασή του για την τύχη τους.
Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.