Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ο Άρης νίκησε την Παναχαϊκή και της ξευγε με +5


Ο Βαγγέλης Πλατέλλας έβαλε και πάλι φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στην 5η νίκη του Άρη σε ισάριθμους αγώνες στη Football League καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη επί της Παναχαϊκής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1. Ο βραχύσωμος επιθετικός τα έκανε όλα σήμερα (25/11) καθώς ήταν αυτός που σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του, σέρβιρε το δεύτερο για τον Δεληζήση και γενικότερα φρόντισε να διατηρήσει η ομάδα του το απόλυτο σε πέντε αγώνες
καθώς σε μια μέτρια (αγωνιστικά) μέρα του Άρη, της έδωσε πνοή και ουσία.
Η Παναχαϊκή ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και ευτύχησε στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της να αποκτήσει το προβάδισμα. Για την ακρίβεια, στο 7ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την κακή τοποθέτηση της τετράδας στην άμυνα και ο Μωραΐτης από την αριστερή πλευρά – μετά από κάθετη πάσα – πλάσαρε τον Καντιμοίρη και άνοιξε το σκορ (0-1). Ο Άρης αντιμετώπισε τρομακτικό πρόβλημα στη διαχείριση του παιχνιδιού, ενώ είχε μεγάλο κενό στη δεξιά πλευρά της άμυνάς του.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι στο 19ο λεπτό είχαν μοναδική ευκαιρία να κάνουν το 0-2 όπου και πάλι η φάση ξεκίνησε από τη δεξιά πλευρά της άμυνας του Άρη και ο Αποστολόπουλος από το ύψος του πέναλτι σούταρε απελπιστικά άουτ
Ο Άρης πήρε μέτρα στο γήπεδο, δεν κατάφερε να μειώσει τις αποστάσεις μεταξύ των τριών γραμμών και λειτουργούσε περισσότερο με εκνευρισμό παρά με ποδοσφαιρική λογική. Στο 21ο λεπτό απείλησε (μετά το έμμεσο που καταλογίστηκε στο ύψος της μικρής περιοχής της Παναχαϊκής) με ένα σουτ του Καπνίδη, για να φθάσουμε στο 45ο λεπτό. Ο Άρης πίεζε, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μουμίν στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο έμπειρος μέσος είδε τον Πλατέλλα και ο τελευταίος από πλάγια θέση ισοφάρισε σε 1-1.
Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις κλασικές φάσεις για να αποκτήσουν το προβάδισμα στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς η Παναχαϊκή έπαιξε ανοιχτά αναζητώντας κι αυτή το γκολ. Στο 50 λεπτό σε τετ α τετ με τον Βρονταρά ο Ντούνης δεν κατάφερε να τον νικήσει, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καπνίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Άρη συνεργάστηκαν και στο 55ο λεπτό όπου και πάλι ο Καπνίδης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει μοναδική στιγμή για το 2-1.

Η απάντηση της Παναχαϊκής ήρθε δέκα λεπτά μετά όπου ο εξαιρετικός χθες Γκίνος μετά από ατομική προσπάθεια σούταρε από πλάγια θέση και ο Δεληζήσης – προ της εστίας – απομάκρυνε. Με τις δύο ομάδες να ρισκάρουν αφήνοντας πολλούς χώρους, ο Κάσος βρέθηκε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι στο 73ο λεπτό αλλά το τελείωμά του ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό.
Για να φτάσουμε στο… σωτήριο για τον Άρη 76ο λεπτό. Ο Πλατέλλας εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στην πλάτη της άμυνας και ο Δεληζήσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με εξαίρεση την κεφαλιά του Λουμπαρδέα στο 89ο λεπτό – μετά από εκτέλεση κόρνερ – η Παναχαϊκή δεν ήταν απειλητική έως το τέλος του αγώνα, ενώ ο Άρης έκανε απλά διατήρηση του υπέρ του αποτελέσματος
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ντούνης, Τζανακάκης, Πλατέλλας(Αρης), Φωτάκης, Πολίμο, Φουρλάνος, Πολυχρόνης, Λουμπαρδέας(Παναχαϊκή). Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε και ο Δημήτρης Σπανός από τη θέση του!
ΑΡΗΣ (Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης(82’ Μπούρμπος), Βαλεριάνος, Σόουζα. Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Ντούνης(73’ Παυλίδης), Πασάς, Πλατέλλας, Καπνίδης(70’ Κάσος)
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Γκίνο, Στεργίδης, Φωτάκης, Αποστολόπουλος (46’ Πολυχρόνης), Λουμπαρδέας, Μυστακόπουλος(83’ Κυνηγόπουλος), Μακρυδημήτρης, Μωραΐτης(64’ Γκέσιος), Φουρλάνος

Δύο γκολ, δύο δοκάρια και τρία γκολ που του ακυρώθηκαν. Κι όμως ο ΟΦΗ τα χρειάστηκε στο τέλος μιας και το 2-0 έγινε 2-1 στο 83’ με αντίπαλο την Καλλιθέα και μια… εύκολη νίκη εξελίχθηκε σε αγχωτική. Οι Κρητικοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι για να το καθαρίσουν. Και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν.
Ανοιξαν το σκορ στο 21’ με τον Κουσκουνά, πέτυχαν ξανά γκολ στο 24’ το οποίο ακυρώθηκε (Χαντί σε Κουσκουνά που ήταν οφσάιντ) κι έδειξαν ότι είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Και παρά το γεγονός ότι στο 53’ ακυρώθηκε νέο γκολ στον ΟΦΗ (του Ζιαμπάρη αυτή τη φορά) στο 57’ ο Κοιλιάρας έκανε το 2-0 το οποίο έδειχνε πως θα έκρινε και το ματς.
Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου δεν κατέβασε ρυθμούς και στο 67’ πέτυχε και τρίτο γκολ το οποίο ακυρώθηκε ξανά ως οφσάιντ. Σε αυτά προσθέστε και τα δύο δοκάρια των Μάρτου και Κουσκουνά και θα καταλάβετε την εικόνα του αγώνα.
Όμως στο 83’ τα πάντα άλλαξαν μιας και ο Μασέδο Ζούνιορ με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας για την Καλλιθέα. Μπορεί στο υπόλοιπο διάστημα να μην έγινε κάποια άλλη φάση αλλά μια εύκολη νίκη εξελίχθηκε σε αγχωτική για τον ΟΦΗ! Η δουλειά όμως έγινε και πλέον οι Κρητικοί ανέβηκαν στην δεύτερη θέση…
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κομεσίδης, Κοιλιάρας (68’ Ρούσσος), Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός, Πουρτουλίδης, Χαντί, Μάρτος, Ορτέγκα, Κουσκουνάς
Καλλιθέα (Μαρσέλο Τροΐζι): Κουτογλίδης, Βασιλείου, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Παπαγγελής, Καντέ, Μίγγος (62’ Ταμπάκης), Μάκο, Ταλέντο, Σμυρλής, Χοτζάλι (44’ Μήλιος)


Το… τελείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πανσερραϊκός είχε εύκολο έργο απέναντι στον Καραϊσκάκη και ουσιαστικά πήρε τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Κι αυτό γιατί μετά το γκολ το Ρούτση (εκπληκτικό σουτ στο 28’) ήρθε το πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκούρτσας.
Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στο 2-0 με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν τον τροπο στο δεύτερο ημίχρονο να μπουν ξανά στο ματς.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς δεν θα είχε γκολ,  η Αναγέννηση όχι μόνο βρήκε το γκολ της νίκης αλλά καθάρισε και το ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας μέσα σε έξι λεπτά.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 76’ με ένα άπιαστο σουτ που έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του Παϊτέρη και πριν προλάβει ο Απόλλωνας να βρει τον τρόπο ν’ αντιδράσει ήρθε το 2-0 για με τον Χαντζάρα να τελειώνει το ματς μέσα σε έξι λεπτά (στο 82’).



Η 5η αγωνιστική
(Σάββατο 25/11)
Άρης – Παναχαϊκή  2 - 1
ΟΦΗ – Καλλιθέα 2 - 1
Πανσερραϊκός – Καραϊσκάκης 2 - 0
Αν. Καρδίτσας – Απόλλων Λάρισας 2 - 0

Κυριακή 26/11 
Δόξα Δράμας – Εργοτέλης   (15:00, ΓΣ Δόξας Δράμας)

ΑΟΧ Κισσαμικός – Βέροια (15:00, Περιβόλια)

Παναιγιάλειος – Τρίκαλα   (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Αιγινιακός – Απόλλων Πόντου   (15:00, «Γ. Παραλυκίδης»)
Σπάρτη – Αχαρναϊκός 3 - 0 α.α.
 

Η βαθμολογια
Άρης
5
15
ΟΦΗ
5
11
Δόξα Δράμας
4
10
ΑΕ Καραϊσκάκης
5
9
ΑΟΧ/Κισσαμικός
4
8

Απόλλων Πόντου
4
8

ΑΕ Σπάρτη
5
8

Αν. Καρδίτσας
5
8

Παναιγιάλειος
4
5

Πανσερραϊκός
5
4

Απόλλων Λάρισας
5
3

Εργοτέλης
4
2

Α.Ο. Τρίκαλα
4
2

Καλλιθέα
5
1

Αιγινιακός
4
1

Αχαρναϊκός
5
-51