Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Πέτρος Τατούλης «Εκπληρώνουμε τη μεγάλη ιστορική εκκρεμότητα της χώρας με το νέο Μουσείο Σπάρτης»



Αποτέλεσμα εικόνας για αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης 
«Εκπληρώνουμε το μεγάλο μας στόχο και τη μεγαλύτερη ιστορική εκκρεμότητα της χώρας, να αποκτήσει η Σπάρτη το αρχαιολογικό μουσείο που της αξίζει», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού για τη μελέτη του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή είχε δεσμεύσει στο πρόγραμμά της τους απαιτούμενους πόρους για τη μελέτη αυτή. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα των αρχαιολογικών ευρημάτων στο συγκεκριμένο οικόπεδο αύξησαν το κόστος και για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξασφάλισε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πρόσθετους πόρους.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει ανάγκη από υποτιθέμενους φίλους, γιατί έχουν αποδείξει στους πολίτες ότι με τις ενέργειές τους αυτοί αποτελούν την εγγύηση επίτευξης του μεγάλου αυτού στόχου. Όποιοι αργόμισθοι περιφέρονται δεξιά και αριστερά, απλά και μόνο για να δείξουν ότι υπάρχουν και ότι συμμετέχουν στα δημόσια πράγματα, θα πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι».
Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι ο μόνος που έχει ενδιαφερθεί με απτές πράξεις για το νέο μουσείο της Σπάρτης, καθώς από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού αγόρασε το οικόπεδο, ενώ από τη θέση του Περιφερειάρχη εξασφάλισε τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη μελέτη.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ακόμη ότι παραμένει σε επικοινωνία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την επανεκκίνηση της συμφωνίας που είχε κάνει όταν ήταν Υπουργός Πολιτισμού για τη χρηματοδότηση κατασκευής του νέου μουσείου.