Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΑΔΕΔΥ-Αξιολόγηση: Απέτυχε ο «εκβιασμός» Γεροβασίλη -Στο 80% η αποχή

 
Για μαζική συμμετοχή που ξεπερνάει το 80% στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης», κάνουν πηγές της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΑΔΕΔΥ η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, γύρισε και πάλι την πλάτη της, στην
αξιολόγηση. «Απέτυχε ο εκβιασμός της κ. Γεροβασίλη», σημειώνουν πηγές της ΑΔΕΔΥ. Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη διαδικασία και πριν την τροπολογία του ΥΠΔΑ, τα ποσοστά της αποχής άγγιζαν το 90%, ωστόσο και χθες παρεμειναν πολύ υψηλά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα νοσοκομεία της χώρας, η απεργία – αποχή των εργαζομένων κινήθηκε μεταξύ του 85% με 90%, από 95% που ήταν πριν την ψήφιση της τροπολογίας. Υψηλό ήταν και το ποσοστό στο υπουργείο Εργασίας, αφού κινήθηκε πάνω από 80%, παρόμοιο με αυτό πριν την ρύθμιση.
Πηγές από την ΑΔΕΔΥ, σημείωναν ότι αύριο και μεθαύριο θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία από τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, και όπως ανέφεραν θα «δείχνουν στην πράξη και σε αριθμούς», ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ακύρωσαν στην πράξη τις αυταρχικές – απεργοσπαστικές ρυθμίσεις της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Εξάλλου σε προηγούμενη ανακοίνωση της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανέφερε ότι «η όποια απόπειρα στο μέλλον στέρησης τους δικαιώματος συμμετοχής στις κρίσεις, θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά με αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής, που θα κατατεθούν στα αρμόδια δικαστήρια με ευθύνη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».
aftodioikisi.gr