Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Οι 5 λόγοι που ο Ολυμπιακός θέλει νίκη στο ντέρμπι και τι θέλει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ξεκάθαρο μήνυμα του Λεμονή! | Newsit.gr 

Θα μπορούσαμε να είχαμε καταγράψει περισσότερους λόγους. Πλην όμως πρέπει να σταθούμε στους πλέον σημαντικούς. Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ή Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην περίπτωσή μας (σ.σ. το ματς του Σαββάτου είναι στην Λεωφόρο) είναι το δικό μας clásico! Το ντέρμπι των... ντέρμπι σε όποια κατάσταση και εάν είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός στην προκειμένη. Κανένας εκ των δύο δεν θέλει να χάνει αυτό το ματς και αυτοί οι δύο σύλλογοι

είναι με διαφορά οι πιο μεγάλοι αντίπαλοι στην Super League. Ας δούμε λοιπόν 5 λόγους που ο Ολυμπιακός θέλει τόσο και αυτό το ματς:

1. Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ: Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο σοβαρός Ολυμπιακός έδειξε σε ένα σημαντικό διάστημα του ματς πως είναι ανώτερός του. Με τον Παναθηναϊκό αυτή η επιβεβαίωση λόγω του αντιπάλου και της δυναμικής των αγώνων αυτών και ειδικά στην Λεωφόρο είναι επιβεβλημένη. Αυτός ο Ολυμπιακός με τα τόσα προβλήματα και σκαμπανεβάσματα φέτος έχει ανάγκη και... υποχρέωση να δείξει στο γήπεδο ότι είναι καλύτερος του Παναθηναϊκού. Μιλάμε άλλωστε για το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο ελληνικό ντέρμπι, που ένα τρίποντο δίνει εκτός των άλλων και άλλη αίγλη και δυναμική στον νικητή.
2. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Από εκεί που οι παίκτες του Τάκη Λεμονή είχαν μείνει πίσω στον βαθμολογικό πίνακα τώρα είναι στο -2 από την πρώτη θέση, στο -1 από τον ΠΑΟΚ που κέρδισαν στο Καραϊσκάκη την περασμένη Κυριακή και στους ίδιους πόντους με ΑΕΚ αλλά και Πανιώνιο, που παραμένει ψηλά στην κατάταξη. Μία ακόμα νίκη πέραν του momentum καθώς θα είναι η τρίτη διαδοχική στην κατηγορία βάζει γερά τις βαθμολογικές και ψυχολογικές βάσεις για την συνέχεια για τον Ολυμπιακό. Μία ακόμα νίκη σε ένα ακόμα ντέρμπι μετά από εκείνο του ΠΑΟΚ τον κρατάει γερά στο κόλπο του τίτλου. Σημειωτέον στην τρέχουσα 9η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Αστέρα Τρίπολης και η ΑΕΚ με τον Πανιώνιο. Οπότε μπορεί να προκύψει και άλλη γκέλα των έτερων διεκδικητών του τίτλου.
3. ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Σε σχέση με τους διεκδικητές του ο Ολυμπιακός είχε σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα έως τώρα και με παιχνίδια με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο αλλά και Ξάνθη, Ατρόμητο και Αστέρα. Εφόσον βγάλει θετικά και τον Παναθηναϊκό ακολουθούν κατά σειρά Πλατανιάς και Λεβαδειακός εντός, Κέρκυρα εκτός και Απόλλωνας Σμύρνης εντός. Πιο βατό πρόγραμμα δηλαδή, που μπορεί να του δώσει άλλον... αέρα στην βαθμολογία.
4. ΘΕΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ: Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέσπασε για τα καλά στους πανηγυρισμούς μετά το 1-0 με τον ΠΑΟΚ. Είχε μεγάλη ανάγκη από ψυχολογικής πλευράς από μία τέτοια νίκη και με τον πρωτοπόρο της κατηγορίας έως τότε. Όπως και με τους παίκτες ίσχυσε το ίδιο. Μία νίκη και με Παναθηναικό θα φέρει ακόμα πιο καλή ψυχολογία και σιγουριά στις τάξεις της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός που έχει μείνει πίσω έξι βαθμούς από την κορυφή και αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας εξαιτίας του Γιάννη Αλαφούζου, θέλει όσο τίποτα την νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου 

Μετά από οκτώ αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω στο κυνήγι της κορυφής αν και πολύ δύσκολα μπορεί να πει κανείς πως με αυτά τα διοικητικά προβλήματα ο σύλλογος είναι σε θέση να κάνει πρωταθλητισμό διαρκείας.
Το «τριφύλλι» βρίσκεται στο -6 από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο, στο -2 από τον Ολυμπιακό και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να ανοίξει και άλλο η ψαλίδα από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, και να τελειώνει η χρονιά από τα τέλη Οκτωβρίου.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον του συλλόγου έχει σκεπάσει το Κορωπί αλλά όπως φάνηκε και από την  νίκη επί της ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός έπαιζε με εννιά παίκτες, οι μεγάλες νίκες δίνουν ψυχολογία, κουράγιο και ελπίδα για την συνέχεια.Μία νίκη επί του Ολυμπιακού θα αποτελούσε βάλσαμο για την ψυχολογική κατάσταση όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο σύλλογος, μπορεί οι οικονομικά ισχυροί φίλοι του κλαμπ να το έχουν αφήσει παρατημένο να παίζει καθημερινά με την ύπαρξή του, οι οπαδοί των «πρασίνων» ζουν μία από τις χειρότερες εποχές και σίγουρα θέλουν να πάρουν μια χαρά, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να νικά στο ντέρμπι τον «αιώνιο» αντίπαλο.
Σίγουρα το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι στον... αέρα, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να βγει μπροστά και αναλάβει την «καυτή πατάτα» των χρεών, ωστόσο, όσο περίεργο και αν ακούγεται, το ελληνικό «κλάσικο» είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που είναι... φευγάτοι να δείξουν ένα μέρος των δυνατοτήτων τους στους «κατασκόπους» που θα βρεθούν στις κερκίδες της Λεωφόρου. Δεν είναι μυστικό πως αρκετοί από τους ξένους παίκτες έχουν κινητοποιηθεί εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν διοικητικά στους «πράσινους» και το ντέρμπι αποτελεί ένα παιχνίδι «καθρέφτη» για το ελληνικό πρωτάθλημα.