Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Βράβευση της έρευνας για τα κρητικά φυτά που καταπολεμούν τις ιώσεις στα Healthcare Business Awards 2017


Lionis.jpgΣημαντική διάκριση απέσπασε η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία βραβεύθηκε στα φετινά «Healthcare Business Awards» για τις έρευνές της γύρω από τις επιδράσεις εκχυλίσματος τριών αρωματικών κρητικών φυτών στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του
ανώτερου αναπνευστικού.

Διαβάστε περισσότερα

hypothyroidism.jpegΥποθυρεοειδισμός: το 50% των πασχόντων παραμένουν αδιάγνωστοι


Μία στις πέντε γυναίκες και ένας στους δέκα άνδρες πάσχει από υποθυρεοειδισμό, ενώ το 50% του συνόλου των ασθενών παραμένουν αδιάγνωστοι. Πολλοί δε που διαγιγνώσκονται, αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς με τη συμβατική φαρμακευτική αγωγή. Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί και ο υποκλινικός υποθυρεοειδισμός που λανθάνει της προσοχής γιατρών και ασθενών.

Διαβάστε περισσότερα

aimatologikoskarkinos.jpg«ΚΕΦΙ» Αθηνών: Ημερίδα ενημέρωσης για το κοινό σχετικά με τον αιματολογικό καρκίνο


Επιστημονική ημερίδα ενημέρωσης για το κοινό σχετικά με τον αιματολογικό καρκίνο, διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών αιματολόγων, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:00-21:00, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα).

Διαβάστε περισσότερα

thyroid-nodule.jpegΕπιτυχής επανεπέμβαση σε ασθενή με μεγάλο υπόλειμμα θυρεοειδούς και πιθανότητα σοβαρών επιπλοκών


Γράφει ο Δρ. Σταύρος Τσιριγωτάκης
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε 35χρονη ασθενή επανεπέμβαση στο θυρεοειδή της, η οποία κρίθηκε απαραίτητη, λόγω υποτροπής.



stogiatro.gr