Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τεράστιος σεισμός 7,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Μεξικό - Τουλάχιστον δύο νεκροί - Εχουν καταρρευσει κτιρια

mexico-jpg Τεράστιος σεισμός 7,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Μεξικό [εικόνες & βίντεο]
Σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση του Αμερικάνικου Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε πριν λίγο στο Μεξικό.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα κτίρια κουνήθηκαν και οι κάτοικοι τρομαγμένοι βγήκαν στους δρόμους. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Αμερικανικού Γεωλογικού Iνστιτούτου, ο ισχυρός σεισμός είχε μέγεθος 7,4 της κλίμακας
Ρίχτερ.αλλά προχώρησε σε αναθεώρηση.
Σύμφωνα με αναφορές, έχουν σημειωθεί καταστροφές και καταρρεύσεις σε κτίρια τόσο στην Πόλη του Μεξικό όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν πως ο σεισμός έγινε ακόμα πιο αισθητός απ’ ότι ο προηγούμενος.
Στην πρωτεύουσα της κεντρικής Πολιτείας Πουέμπλα σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι από την κατάρρευση ενός σχολικού κτιρίου, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ενώ στην Πολιτεία του Μεξικού ο κυβερνήτης έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολιτεία Πουέμπλα.
Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.
Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια. Οι κάτοικοι στις πόλεις εκκένωσαν με κάθε τρόπο τα κτίρια, ενώ εθελοντές ξεκίνησαν ήδη να αναζητούν εγκλωβισμένους σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 Σεπτεμβρίου 1985, ένας πολύ ισχυρός σεισμός της τάξεως των 8.1 Ρίχτερ είχε ισοπεδώσει την πρωτεύουσα σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους.