Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

Με έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αύριο στις 11 το πρωί, απαντά η ΚΕΔΕ στην εκ νέου προσπάθεια της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων.

Η έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε μετά την αποστολή του υπ’ αριθμ. 2/66965/ΔΛΔ της 13/9/2017 εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με
θέμα «Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και του Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Με το έγγραφο αυτό ουσιαστικά ενεργοποιείται εκ νέου η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η κεντρική κυβέρνηση υποχρέωνε τους δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Η ΚΕΔΕ με απόφαση τόσο του διοικητικού της συμβουλίου, όσο και έκτακτων γενικών συνελεύσεων δημάρχων και τακτικών συνεδρίων της, είχε εκφράσει την αντίθεσή της στο περιεχόμενο της Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υπερασπιζόμενη την οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και είχε καλέσει τους δημάρχους να μην καταθέσουν τα χρήματα των δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα που δημιουργεί η αποστολή του εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και θα παρθεί απόφαση για τον τρόπο αντίδρασης της Αυτοδιοίκησης. 
 
airetos.gr