Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΡΙΠΟΛΗ: «Ηλέκτρα του Σοφοκλή» στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου 08/09/2017 στις 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Θα υπάρχουν κουπόνια για την προαιρετική ενίσχυση του συλλόγου)
Είναι από τις ωραιότερες τραγωδίες της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας. Τον ίδιο μύθο πραγματεύτηκαν ο Αισχύλος και ο Ευριπίδης. Από τη σύγκριση αυτή ο Σοφοκλής όμως μάλλον υπερτερεί. Η υπεροχή του βρίσκεται στην πλοκή του
μύθου που είναι πλούσιος σε ανατροπές και τη λύση του, που είναι μελετημένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Από την αρχή του έργου η πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή, τον οποίο κρατά δέσμιο μέχρι το τέλος με τη συνεχή κορύφωση του δραματικού ενδιαφέροντος.
Αντιπροσωπεύει την τελευταία και ωριμότερη δημιουργική περίοδο του Σοφοκλή. Μας περιγράφει το φονικό στο παλάτι των Ατρειδών που κορυφώνεται με τη μητροκτονία από τον Ορέστη.
Πρόκειται για την τραγωδία της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τη μοίρα του. Η Ηλέκτρα είναι μια τραγική ηρωίδα που προβάλλει από την πρώτη στιγμή που θα βγει στη σκηνή το πάθος της για εκδίκηση. Η ιστορία του οίκου των Ατρειδών χρησιμοποιήθηκε από όλους τους τραγικούς, αλλά η διαφορά στο έργο του Σοφοκλή είναι ότι η μητροκτονία γίνεται με τη συγκατάβαση των θεών.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ : Αγγελική Κόσσυβα – Νικόλας Ταρατόρης – Νίκος Ξανθούλης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Νικόλας Ταρατόρης
ΜΟΥΣΙΚΗ (ΜΕ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΛΥΡΑ) : Νίκος Ξανθούλης
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Πίνκα Νάντη
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΑ : Έλενα Οικονόμου  ΟΡΕΣΤΗΣ : Γιώργος Μυλωνάς ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ : Νάντια Δανιήλ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ : Θάνος Παιδάκης  ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ : Μαρία Κουρλαμπά  ΑΙΓΙΣΘΟΣ : Μιχάλης Καλιάνος
ΠΥΛΑΔΗΣ : Μάριος Καλογεράκης  ΓΥΝΑΙΚΑ : Αναστασία Βερβενιώτη
ΧΟΡΟΣ : Αρετή Καρκαγγέλη, Σία Πιπέρου, Δήμητρα Πούλου, Βασιλική Πιπέρου, Μαρία Γκούμα, Χρύσα Καρδαρά, Βαλεντίνη Μαρούλη, Δώρα Μαρκάκη, Θεοδώρα Μαρούλη, Αγγελική Μπουλούκου, Κατερίνα Μητροσύλη, Κωνσταντίνα Ρυσσάκη, Αγγελική Σιούτου, Μαρία Τσακιροπούλου.
 TRIPOLISCULTURE - ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ