Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τραγωδία στην Αρχαία Κόρινθο: Τρίχρονο αγοράκι έχασε τη ζωή τουπέφτοντας σε έναν βόθρο.- Πέντε συλλήψεις

Συγκλονισμένοι ειναι όλοι οι κάτοικοι της Αρχαίας Κορίνθου από το τραγικό περιστατικό που έγινε στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού σήμερα λίγο μετά τις 09.30 το πρωί, με ένα αγοράκι τριών ετών να χάνει την ζωή του με φρικτό τρόπο πέφτοντας σε έναν βόθρο.

Το τραγικό περιστατικό έγινε, όταν το αγοράκι, διέφυγε της προσοχής των υπευθύνων και έπεσε στον βόθρο την ώρα που ήταν εκεί ένα φορτηγό και τον άδειαζαν. Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική που απεγκλώβισε το αγοράκι δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Όπως περιέγραψε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής, ο βόθρος είχε βάθος περίπου 4 μέτρων και ήταν πολύ στενός.
Ο πυροσβέστης που κατέβηκε για να απεγκλωβίσει το άτυχο αγοράκι δυσκολεύτηκε πολύ. Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Δήμητρα Καλομοίρη, είπε ότι το παιδί ηλικίας 3 ετών, μεταφέρθηκε στις 09.55 το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του. ¨Εγιναν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού, αλλά δυστυχώς οι γιατροί δεν τα κατάφεραν.
Πρόσθεσε, ότι θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του παιδιού,. που σκόρπισε τον θρήνο στην κοινότητα του¨Χαμόγελου του Παιδιού του και σε όλη την χώρα 
Το περίεργο και αυτό που διερευνά το Αστυνομικό τμήμα Κορίνθου , είναι πως από την στιγμή που ο χώρος της συντήρησης φυλασσόταν, πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου ,το παιδάκι ξέφυγε της προσοχής ,της συνοδούς του με αποτέλεσμα το τραγικό αποτέλεσμα για το ίδιο.Το Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Αρχαία Κόρινθο παραχωρήθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των παιδιών» στην Ελλάδα και άνοιξε την αγκαλιά του το 2002.
Σήμερα στο Σπίτι μεγαλώνουν 39 παιδιά από 2.5 έως 24 ετών.
Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία. Συνελήφθησαν η υπεύθυνη των εγκαταστάσεων, δύο γυναίκες-συνοδοί ανηλίκων και δύο άνδρες που πραγματοποιούσαν εργασίες στον υπόγειο χώρο λυμάτων.