Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΓΚΑΣ:.. άρτια οργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Κορινθία 2025», μια δεξαμενή πλούσια σε ιδέες και προτάσεις για την ανάπτυξη του Ν. Κορινθίας και όχι μόνο!

Εμφάνιση _MG_2840.jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οφείλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Κορινθίας για τη φιλοξενία τους και την άρτια οργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Κορινθία 2025», μια δεξαμενή πλούσια σε ιδέες και προτάσεις για την ανάπτυξη του Ν. Κορινθίας και όχι μόνο!
Οφείλω όμως μια απάντηση στην αμιγώς πολιτική εισήγηση
του αναπληρωτή, επί των αγροτικών, της ΝΔ , κ. Δήμα, ο οποίος, ανέφερε ότι:
-Το 0,8% ανάπτυξη του β´ τριμήνου 2017 προδικάζει κακή εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας, διότι η αναιμική αυτή ανάπτυξη προοιωνίζει απομάκρυνση από το 1,8% στόχο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής!
Αποσιώπησε όμως τα εξής χαρακτηριστικά:
-Ότι το 0,8% του β´ τριμήνου 2017 είναι άθλος και προδικάζει την σύλληψη του στόχου, αφού έγινε σε συνθήκες απόλυτης καταστροφολογίας από την πλευρά της ΝΔ, προτού ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση που άλλαξε την περιρρέουσα τοξική ατμόσφαιρα, που επιμελώς καλλιεργούσε η παραπαίουσα πολιτική της ΝΔ!
-Επίσης απέφυγε να προβεί σε εκτίμηση για την αναμενόμενη συνεισφορά του γ´ τριμήνου 2017 που περιέχει το αποτέλεσμα της ιδιαίτερα καλής τουριστικής περιόδου, ενώ υποτίμησε ακόμα και έως αρνητικά τα αποτελέσματα του δ´ τριμήνου και με τον τρόπο αυτό προσδιόρισε μια ...ακόμη αποτυχία στο ενεργητικό της κυβέρνησης!
Η πραγματικότητα είναι αλλιώς:
-        Σύμφωνα και με το τμήμα οικονομικής ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας το ΑΕΠ στο γ´ τρίμηνο θα αυξηθεί κατά 1,7%,
ενώ το δ´ τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης θα φθάσει το 3%.
-        Εκτιμάται επίσης ότι θα ασκήσουν θετική επίδραση οι δημόσιες επενδύσεις, καθώς το πρόγραμμα είναι οπισθοβαρές, παράγοντες που αναμένεται να αντισταθμίσουν την αύξηση από την πληρωμή φόρων κατά 1% του ΑΕΠ το β´ εξάμηνο 2017!
-        Τέλος το χθεσινό EWG προέβλεψε την άνετη σύλληψη του στόχου του 2017!
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν λάθεψε στις εκτιμήσεις του, διότι γνωρίζει οικονομικά, απλώς ήθελε να ήταν συνεπής και εντός της πολιτικής γραμμής της ΝΔ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ