Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Βασίλης .Μπαλάφας για το Νίκο Πετρόπουλο...!


Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας

Θέλω από ψυχής να γράψω δυο λόγια για το Νίκο Πετρόπουλο, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του.
Ο Νίκος Πετρόπουλος υπήρξε ένας συνεπής, σταθερός και δυνατός αγωνιστής για τον πολιτικό του χώρο, το ΠΑΣΟΚ, τον οποίο υπηρέτησε από θέσεις που μόνο προσφορά απαιτούν και συνήθως επιστρέφουν μόνο πίκρες, όπως αυτή του Γραμματέα Νομού Κορινθίας. Το ίδιο συνεπής υπήρξε και συνδικαλιστικά όντας για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορινθίας.

Όσο ήταν καλά, τον συναντούσα σχεδόν καθημερινά τα πρωινά στο αγαπημένο του καφενείο στην Κολιάτσου πηγαίνοντας για δουλειά, και τα απογεύματα στη διαδρομή για το στέκι του στην Αποστόλου Παύλου. 
Πάντα τα λέγαμε έστω και για λίγο, δεν χρειαζόταν πολλά λόγια για να εκφράσει αυτό που ήθελε. Η σκέψη του δεν ήταν άλλωστε πολύ σύνθετη, είχε ξεκαθαρίσει πολύ νωρίς, πολλά μέσα του. Συναντηθήκαμε πολλές φορές ως “αντίπαλοι” στους προθαλάμους ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, είχε πάντα παρέα του τον καλύτερό του φίλο τον Γιώργο.

Δωρικός μα ευγενής, στιβαρός μα συζητήσιμος. Μου άρεσε να συζητάω μαζί του, είχε πάντα επιχείρημα και σιχαινόταν τις κωλοτούμπες. 
Οι συμβουλές του και οι απόψεις του ήταν πάντα χρήσιμες, μπαρουτοκαπνισμένος στις εκλογικές διαδικασίες, ίσως ο πιο καλός γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας του νομού Κορινθίας από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Πάλεψε παλικαρίσια με την ασθένειά του και την είχε κερδίσει αρκετές φορές.

Θυμάμαι όταν έφτιαχνα ένα paper για την ανεργία στην Κορινθία, με 2-3 τηλεφωνήματα βρήκε αμέσως λύση σε σχέση με την πρόσβασή μου σε στατιστικά δεδομένα που δύσκολα βρίσκει κανείς και εν τέλει μού τα παραχώρησε ο Κώστας Κατεμής, βοηθώντας έτσι στην πρώτη μου ακαδημαϊκή δημοσίευση.

Ωραίος τύπος, ευθύς, συνεπής, από αυτούς που μου αρέσουν και εκλείπουν όλο και περισσότερο από τον πολιτικό βίο του τόπου μας. Ήξερες ποιον είχες απέναντί σου, με σταράτα λόγια και καθαρές θέσεις και μπορούσες να κάνεις ακόμα και έντονο διάλογο επιχειρημάτων.

Παρά τις όποιες πίκρες και στεναχώριες του θα ήταν ο τελευταίος που θα έκλεινε την πόρτα του πολιτικού του χώρου και το απέδειξε την εποχή που όλοι παρίσταναν ότι δεν ήξεραν το ΠΑΣΟΚ.

Καλό ταξίδι. Θερμά συλλυπητήρια.


Ανάρτηση του Βασίλη Μπαλάφα στο Facebook