Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Νίκος Ανδρουλάκης: Η χώρα πληρώνει δύο χρόνια πολιτικού τυχοδιωκτισμού και ιδεοληψιών...Η εξαπάτηση κάποτε πρέπει να τελειώσει.

https://i.ytimg.com/vi/U4R-ghpry5A/maxresdefault.jpg
Από το Γραφείο Τύπου του ευρωβουλευτή και υποψήφιου για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζονται τα εξής:
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου «πουλάει» το αφήγημα της υγιούς οικονομίας, η οποία αλλάζει σελίδα και προσελκύει μεγάλες επενδύσεις, έρχεται η έκθεση - κόλαφος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τον δείκτη ανταγωνιστικότητας 2017-2018. Η Ελλάδα συνεχίζει να υποχωρεί και βρίσκεται στην 87η θέση, κάτω από την Σρι Λάνκα, την Αλγερία και την Αλβανία η οποία μας προσπερνά 10 θέσεις.
Η ελληνική οικονομία παίρνει βαθμό κάτω από το μηδέν σε τομείς όπως οι
φορολογικοί συντελεστές, η γραφειοκρατία, οι φορολογικοί κανόνες, η πολιτική αστάθεια, η κυβερνητική αστάθεια, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, αλλά και η διαφθορά.
Η εξοντωτική φορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ ενώ η φυγή μεγάλων επενδύσεων είναι αποτέλεσμα της αντιαναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθήθηκε.
Η χώρα πληρώνει δύο χρόνια πολιτικού τυχοδιωκτισμού και ιδεοληψιών που έβαλαν την οικονομία σε τέλμα και την κοινωνία σε απόγνωση.
Και την ίδια ώρα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος καμαρώνουν για την συνεργασία τους και υπόσχονται έξοδο από τα Μνημόνια.
Η εξαπάτηση κάποτε πρέπει να τελειώσει.
Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D