Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο

Δραματικές στιγμές στη Ζάκυνθο: Κινδύνεψαν άνθρωποι, κάηκαν περιουσίες 
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη με τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο, σε Μαριές, Αναφωνήτρια και Βολίμες. Παρά τους ανέμους, η εικόνα δείχνει καλύτερη την Κυριακή, ωστόσο το βράδυ που πέρασε κινδύνεψαν άνθρωποι και κάηκαν σπίτια, καταστήματα και δασικές εκτάσεις. 
«Είναι καλύτερη πλέον η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο. Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την οριοθέτησή της» τόνισε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ το μεσημέρι της Κυριακής, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης για το μέτωπο στις Μαριές, το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό. Ειδικότερα, αυτή την ώρα, επιχειρούν 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 33 ατόμων, 3 ειδικά μηχανήματα που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και από πλευράς εναέριων μέσων, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σε ύφεση ήταν το μεσημέρι της Κυριακής οι πυρκαγιές σε Σανταμέρι και Άγιο Νικόλα Σπάτων, στην Αχαΐα και στις περιοχές Ταξιάρχες  Θέρμου και Αμοργιανών Αμφιλοχίας, στην Αιτωλοακαρνανία.