Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

«Xylokastron Grand Slam» 2017

«Xylokastron Grand Slam» 2017
Με μεγάλη επιτυχία και σημαντικές συμμετοχές ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ (2/7/2017) το «Xylokastron Grand Slam» 2017.
To Ξυλόκαστρο φιλοξένησε πλήθος κόσμου και αθλητών-αθλητριών και αποτέλεσε για ένα τριήμερο πόλο έλξης για κάθε φίλο του Beach Volley και του αθλητισμού. Θέαμα, χειροκρότημα, εντυπωσιακές φάσεις, πάθος και νιάτα πλημμύρισαν τα γήπεδα, τις κερκίδες, αλλά και την πόλη.

Με 106 συμμετοχές ομάδων, παρουσία διακεκριμένων παραγόντων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, προπονητών και τεχνικών του αθλήματος, ο Δήμος κατάφερε να πραγματοποιήσει μια άψογη διοργάνωση με τη στενή συνεργασία της Ε.Ο.ΠΕ.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επέτειναν την προσπάθεια των αθλητών, διεξάχθηκε με επιτυχία ένα πραγματικό Grand Slam 128 αγώνων και ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ με την απονομή των μεταλλίων σε νικητές, νικήτριες και φιναλίστ.
19488686 1416158885133286_4049667759580224459_o
Στα πλαίσια της διοργάνωσης, ο Δήμος απένειμε τιμητικές πλακέτες στις θρυλικές αθλήτριες Έφη Σφυρή και Βάσω Καραντάσιου για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα την επαγγελματική συγκρότηση και διάδοσή του, αλλά και τη συμβολή τους στην προβολή και την ανάδειξη της πόλης στον διεθνή χάρτη των διοργανώσεων. Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν επίσης από την Ε.Ο.ΠΕ. στον κ. Θανάση Μπελιγράτη, διακεκριμένο παράγοντα του ελληνικού βόλλεϋ, Προέδρου επί σειρά ετών της Ε.Ο.ΠΕ. και επιτίμου μέλους του ΔΣ της CEV, σε αναγνώριση της καθοριστικής και πολύπλευρης συνεισφοράς του στο άθλημα και στον κ. Δημήτριο Σκούρα, πρώην Δήμαρχο Ξυλοκάστρου, ο οποίος υπήρξε εμπνευστής της ιδέας της υλοποίησης των αγώνων στην πόλη, πρωτοπόρος στη δημιουργία των εξαιρετικών εγκαταστάσεων και πιστός φίλος και υποστηρικτής του αθλήματος διαχρονικά.
Η Ε.Ο.ΠΕ. τίμησε παράλληλα το Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Καλύβα και συνεχάρη το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για την άριστη συνδιοργάνωση.
Σημαντικές παρουσίες το τριήμερο ήταν επίσης αυτές του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Γ. Καραμπέτσου, του Γενικού Γραμματέα κ. Ν. Χαλβατζή και του Βουλευτή Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιού, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ευρ. Γκιάτα, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Ναυπακτίας κ. Ι. Σύψα, και άλλων Αντιδημάρχων του Δήμου Ναυπακτίας, οι οποίοι και συνεχάρησαν για τη διοργάνωση, δηλώνοντας ότι η παρουσία τους έχει ως στόχο την απόκτηση της σχετικής τεχνογνωσίας για τη διεξαγωγή του επόμενου -3ου σε σειρά- master στη Ναύπακτο.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της διοργάνωσης, τους εθελοντές ιατρούς και φυσιοθεραπευτές για την πολύτιμη συνεισφορά τους, όλα τα μικρά παιδιά και την επικεφαλής τους Γυμνάστρια που προσέφεραν τα μέγιστα στα γήπεδα, το τεχνικό προσωπικό του που εργάστηκε σκληρά για την υποστήριξη των αγώνων, καθώς και το σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου που εργάστηκαν για την προετοιμασία και επιτυχή ολοκλήρωσή τους.