Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

“Τελευταίο αντίο” στον “πατριάρχη” του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Μίνωα Κυριακού


Τελευταίο αντίο σε έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στον χώρο των ΜΜΕ και όχι μόνο, τον ιδρυτή ενός από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας, τον Μίνωα Κυριακού, το απόγευμα της Τρίτης (04.07.2017) στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Εκάλης.
Οικογένεια, φίλοι, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας αλλά και δεκάδες συνεργάτες του ισχυρού άνδρα του ΑΝΤ1 ήταν εκεί για να του πουν το ύστατο χαίρε.

Επικήδειος λόγος - Θοδωρής Κυριακού - Μίνως Κυριακού - κηδεία
Στην Αγία Μαρίνα της Εκάλης εψάλη η εξόδιος ακολουθία για τον Μίνω Κυριακού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και των πρώην Πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Παρόντες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Σταύρος Δήμας, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Δημήτρεης Σιούφας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος; καθώς και δεκάδες βουλευτές και στελέχη από διάφορους πολιτικούς χώρους και παρατάξεις. Ανάμεσα τους και ο πρώην παρουσιαστής του ΑΝΤ1 και νυν Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ. Εκεί και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Εκεί φυσικά και στελέχη του τομέα της Ενημέρωσης, όπως ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Γιάννης Μιχελάκης, ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Νίκος Χατζηνικολάου, δημοσιογράφοι του Δελτίου Ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών του ΑΝΤ1 και των υπόλοιπων επιχειρήσεων media του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και πλήθος τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες του Ομίλου, που βρέθηκαν για τελευταία φορά «δίπλα» στον άνθρωπο που ήταν δίπλα τους πάντοτε, ψυχή τε και σώματι, σε κάθε καλή και κακή στιγμή της επαγγελματικής και της οικογενειακής τους ζωής.
 'Εδωσαν το "παρών" οι: Γιάννης Λατσιος, Λίτσα Πατέρα, Κατερίνα Γκαγκακη, Στρατης Λιαρελης, Φάνη-Πάλη Πετραλια, Νικόλας Βαφειαδης, Σάσα Σταματη, Φαίη Σκορδά, Πέτρος Κωστόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρεζος, Τέρενς Κουίκ, Γρήγορης Αρναούτογλου, Φώτης Σεργουλοπουλος, Γιάννης Βαρδινογιάννης, Γιάννα Αγγελόπουλου, Ηλίας Ψινάκης, Τάσος Αρνιακος, Χαρης Ρωμας, Γιώργος Κουμουτσακος, Δέσποινα Βανδή, Μελίνα Ασλανίδου, Αντώνης Ρέμος, Ελένη Μενεγάκη, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλιδου, Ελλη Στάη, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Μαρία Χούκλη, Γιώργος Παπαδακης, Έλλη Κοκκινου και Γιώργος Πατουλης.
η Κάτια Δανδουλάκη, η Ελένη Κούρκουλα, ο Θάνος Καλληώρας και πλήθος ηθοποιών και τεχνικών των σίριαλ που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Παρόντες και οι Σταμάτης Φασουλής, Σταμάτης Κραουνάκης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Λευτέρης Πανταζής, Νίκος Μουτσινάς.

Συγκλονιστικό το "αντίο" από τον γιο του, Θοδωρή Κυριακού, ο οποίος αφού αναφέρθηκε "με λίγα λόγια, όπως άρεσαν σε εκείνον" για τον χαρακτήρα και την πορεία του, είπε με φωνή τρεμάμενη αυτό που περισσότερο από όλα ήθελε να ακούει από τα παιδιά του ο εκλιπών ό,τι τον αγαπούσαν και τον αγαπούν και ότι είναι "ο καλύτερος πατέρας, ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου". Ο επί δεκαετίες στενός συνεργάτης του Προέδρου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και Νομικός Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Ξυδιάς, μίλησε για τον χαρακτήρα, το ήθος, την ευφυΐα και την ανθρωπιά του Μ. Κυριακού. Επιθυμία της οικογένειας Κυριακού είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ του σκοπού των Οργανισμών «ΕΛΕΠΑΠ» και «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.