Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η χριστιανική διάσταση της παγκόσμιας κρίσης, στη Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

 Εμφάνιση ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΣΟ.jpg
Στη Ρώμη συνέρχεται η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, στις 26 και 27 Ιουνίου 2017, με κεντρικό θέμα «Η χριστιανική διάσταση της παγκόσμιας κρίσης και τρόποι αντιμετώπισής της» και τη συμμετοχή περισσοτέρων από εκατό βουλευτών διαφόρων κοινοβουλευτικών ομάδων, που εκπροσωπούν είκοσι πέντε κοινοβούλια χωρών της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.
Οι εργασίες της φετινής 24ης Γενικής Συνέλευσης θα φιλοξενηθούν στο Ιταλικό
Κοινοβούλιο, παρουσία εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου και του Πάπα Ρώμης κ. Φραγκίσκου. Τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσουν οι βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Σταύρος Αραχωβίτης, Αθανάσιος Μπούρας και Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ -μεταξύ άλλων- θα λάβουν μέρος ο Πρόεδρος του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου κ. Roger Nkodo Dang και ο Επίτροπος Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Tibor Navracsics. Στις 29 Ιουνίου, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης θα παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία για τη θρονική εορτή (των αποστόλων Πέτρου και Παύλου) στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.
Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) είναι πολιτική οργάνωση η οποία λειτουργεί από το 1993 με έδρα τη Βουλή των Ελλήνων, στην Αθήνα. Η πρωτοβουλία της ίδρυσής της ανήκει στα κοινοβούλια της Ρωσίας και της Ελλάδας και σήμερα μετέχουν σε αυτήν επίσημες κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από είκοσι πέντε χώρες, καθώς και πέντε ακόμα κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες άλλων χωρών. Σκοπός της ΔΣΟ είναι η ανάπτυξη πολυεπίπεδης πολιτικής και πολιτισμικής δραστηριότητας, που στοχεύει στην ενθάρρυνση επαφών και στη διεύρυνση σχέσεων εμπιστοσύνης, στην κατανόηση σύγχρονων πολιτικών φαινομένων και κοινωνικών ρευμάτων και στην ανάδειξη των στοιχείων εκείνων της ορθοδοξίας, που επηρεάζουν θετικά την αλληλοκατανόηση των πολιτισμών.
Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ είναι το μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας κ. Sergey Popov και Γενικός Γραμματέας της είναι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης