Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ημερίδα πρόληψης και αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη αύριο στη Βουλή

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη 27 Ιουνίου, στη Βουλή των Ελλήνων, με τη συνδιοργάνωση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Κάλυψης και του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη και την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία.

Οι εργασίες της ημερίδας θα λάβουν χώρα στην αίθουσα 223 του κεντρικού κτηρίου της Βουλής από τις 11:00 έως τις 12:30 με ομιλίες ειδικών, τις οποίες θα ακολουθήσει συζήτηση.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νικόλαος Μανιός, οφθαλμίατρος, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσουν ο Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, καθηγητής καρδιολογίας, ο ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Λαμπρούλης, γιατρός πνευμονολόγος, η κ. Ανδριανή Βαζαίου, παιδίατρος-διευθύντρια Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Π. & Α. Κυριακού, ο κ. Σταύρος Παππάς, παθολόγος-Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και η κ. Ναταλία Τζήμα, παθολόγος-προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Κάλυψης της Βουλής των Ελλήνων.
Την εναρκτήρια ομιλία, εκ μέρους των εργαζομένων στη Βουλή, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής κ. Ιωάννης Σιαμπάνης.
Νωρίτερα, θα υπάρχει η δυνατότητα μετρήσεων για τον σακχαρώδη διαβήτη.
Η ημερίδα θα μεταδοθεί από την Τηλεόραση της Βουλής.
·        Ακολουθούν το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ενημερωτικό τρίπτυχο για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου: