Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο που έζησε όλη τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Στον τελευταίο από τους μεγάλους πολιτικούς που γνώρισε η χώρα. Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό που τον λάτρεψαν πολλοί και τον μίσησαν… άλλοι τόσοι αλλά τώρα που έφυγε από τη ζωή, οι περισσότεροι τον θυμούνται για τις πράξεις του και τις απόψεις του, που στήριζε μέχρι την τελευταία του πνοή.
Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την εξόδιο ακολουθία. Η κηδεία του, που μετά από αίτημα της οικογένειας δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, θα γίνει στη Μητρόπολη στις 3.00 το απόγευμα και στη συνέχεια με C-130 θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπου θα γίνει αγρυπνία και αύριο Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων..
Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της η Ντόρα Μπακογιάννη που ξέσπασε σε λυγμούς με την άφιξη της σορού.

Λίγο πριν τις 7 έφθασε μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριακος Μητσοτάκης και στάθηκε δίπλα στις αδελφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα.
Μετά την κηδεία, που θα γίνει με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού αλλά η οικογένεια ζήτησε να μην γίνει δημοσία δαπάνη, ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας κι από εκεί, με C-130 στα Χανιά, όπου την Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο, Μαρίκα.


Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς. Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.
Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.