Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Φινάλε με φιέστα, στη Β΄ Κορινθίας για τον Πρωταθλητή Άγιο Γεώργιο


Φινάλε και σε ένα ακόμα πρωτάθλημα αυτή την  Κυριακή με την διεξαγωγή της τελευταίας (30ης) αγωνιστικής στην Β’  κατηγορία Κορινθίας.
Πρωταθλητής στην κατηγορία είναι ήδη ο ΠΑΣ Άγιος Γεώργιος Κορίνθου, που για πρώτη φορά στην ιστορία του , κέρδισε επάξια την άνοδό του στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας. Η ομάδα του Αγίου Γεωργίου, είναι ίσως από τις λίγες ομάδες, στην
Ελλάδα, που έχει πρόεδρο Ιερέα.
Πρόεδρος και ψυχή της πρωταθλήτριας ομάδας  είναι ο εφημέριος και προϊστάμενος του δισυπόστατου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου & Μακαρίου Κορίνθου, πατήρ Παύλος Στρούμπας, ο οποίος  ασχολείται ιδιαίτερα με τους νέους και για τον λόγο αυτό έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο αθλητικό πάρκο (mini soccer), μέσα από το οποίο φέρνει τους νέους κοντά στην εκκλησία.
Αύριο, η ομάδα του παπά Παύλου , με τεχνικό τον Έρναλντ – Γιάννη Χόντια δίνει το τελευταίος της αγώνα στο πρωτάθλημα στην έδρα της, το γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου με τους Αγίους Θεόδωρους, και  θα στεφθεί και τυπικά πρωταθλήτρια Κορινθίας
Σε κάλεσμα του που  απευθύνει  ο σύλλογος της Κορίνθου στον κόσμο του για την απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή της Β’ Κορινθίας για την σεζόν 2017-18 αναφέρει: 
 “Τελευταία αγωνιστική για την ομάδα μας αυτή τη Κυριακή 21/5 και ώρα 17:00 στο γήπεδο της Αρχαίας καθώς θα αντιμετωπίσουμε την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης η ΕΠΣ Κορινθίας θα απονείμει το Κύπελλο του Πρωταθλητή της Β κατηγορίας και τα αναμνηστικά μετάλλια στους ποδοσφαιριστές μας.
 Θα ακολουθήσει η φιέστα της ανόδου της ομάδας στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας, στις εγκαταστάσεις μας στο mini soccer Αγίου Γεωργίου. Φίλοι μας σας περιμένουμε όλους σας να δώσετε βροντερό παρόν και να χειροκροτήσετε της προσπάθειες των αθλητών μας και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος.”  Το ΔΣ του ΠΑΣ Αγίου Γεωργίου Κορίνθου.
Εκτός από την ομάδα του  πρωταθλητή Αγίου Γεωργίου, άνοδο στην Α΄κατηγορία κερδίζουν και οι ομάδες του ΑΟ Σπαθοβουνίου και της Δάφνης Εξαμιλίων. Αμφότερες αγωνίζονται εκτός έδρας με Πρόοδο Αγίου Βασιλείου και ΑΟ Περαχώρας αντίστοιχα. 
Η 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Κορινθίας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση της παραμονής. Αυτό γιατί ο ΠΑΣ Κύψελος και ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου ισοβαθμούν στους 20 βαθμούς και μόνο ο ένας θα αποφύγει τον υποβιβασμό στην Γ’ κατηγορία (εφόσον ο ΑΟΖ καταφέρει την παραμονή του αντίστοιχα στην Γ’ Εθνική). Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και από την μάχη που θα δώσει ο ΑΟ Ζευγολατιού στην Πάτρα, σε σχέση με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Α’ και Β’ κατηγορία Κορινθίας.    Την Κυριακή ο Κύψελος υποδέχεται τον Σαρωνικό Γαλατακίου και με νίκη θέλει  να κερδίσει την παραμονή τους στην κατηγορία. Την ίδια ώρα ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου αντιμετοπίζει , εκτός έδρας, τον υποβιβαζόμενο ΠΑΟ Κουταλά. Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής συμπληρώνουν τα παιγνίδια ΑΟ Ρομά - Φωκάς Αρχ. Κλεωνών και ΠΑΣ Κλένια - Άρης Βοχαϊκού . Τέλος ρεπό έχει η Θύελλα Κ. Διμηνιού .

30η Αγωνιστική
Κυριακή  21/5/17, 17:00
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - ΑΟ Σπαθοβουνίου
Άγιος Γεώργιος - Άγιοι Θεόδωροι
ΠΑΣ Κύψελος - Σαρωνικός Γαλατακίου
ΑΟ Ρομά - Φωκάς Αρχ. Κλεωνών
ΠΑΟ Κουταλά - Άρης Αρχ. Κορίνθου
ΑΟ Περαχώρας - Δάφνη Εξαμιλίων
ΠΑΣ Κλένια - Άρης Βοχαϊκού
Ρεπό η  Θύελλα Κ. Διμηνιού