Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Για παράβαση καθήκοντος δήμαρχος που απολύει συμβασιούχους


Μπροστά, έστω και αργά, παίρνουν οι Αποκεντρωμένες σε όλη τη χώρα σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων μετά και την από 10/3/2017 εγκύκλιο Σκουρλέτη με την οποία στην ουσία τις καλούσε να ασκήσουν έλεγχο νομιμότητας και να επιβάλουν πειθαρχικές ποινές σε όσους δημάρχους αρνούνται να παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας.
Έτσι, μετά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, που, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων
για την απόλυση των συμβασιούχων καθαριότητας, η νέα παρέμβαση έρχεται αυτή τη φορά από τη Μακεδονία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης με την υπ’ αριθμόν 7740/30.3.2017 απόφαση του γενικού γραμματέα Νικήτα Φραγκισκάκη, καλεί σε απολογία τον  δήμαρχο Κασσάνδρας Βασίλη Κυρίτση «λόγω του ότι αρνήθηκε να εφαρμόσει το άρθρο 16 του ν. 4429/2016 για το πειθαρχικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, o δήμαρχος Κασσάνδρας είναι ένας από εφτά αιρετούς σε όλη την Ελλάδα (Κορινθίων, Ανατολικής Μάνης, ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και εσχάτως: Νεάπολης-Συκεών, Αμφίπολης και Κιλκίς) που αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο και να παρατείνουν τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα. Μάλιστα, πρόσφατα, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, με απόφασή του, παρότι ο δήμος του διαθέτει νομικό σύμβουλο  με μηνιαίο μισθό 2.036 ευρώ έδωσε 4.000 σε εξωτερικό συνεργάτη – δικηγόρο της ΚΕΔΕ για να πολεμήσει τους συμβασιούχους με κάθε τρόπο.
Να σημειωθεί ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, υπήρξαν αντιδράσεις στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για την εγκύκλιο Σκουρλέτη με προεξάρχοντες τους Γ. Πατούλη και Λ. Κυριζογλου.
Σημ. Φωτο αρχείου από παλαιότερη κατάληψη των απολυμένων συμβασιούχων στο δημαρχείο Κασσάνδρας