Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μηχανισμός ρύθμισης κόκκινων δανείων. Σήμερα η συζήτηση στην Βουλή – Αύριο ο Ειδικός Γραμματέας Ρύθμισης Ιδιωτικού Χρέους στην Κόρινθο.

Δελτίο Τύπου

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.
Ο μηχανισμός θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και σε ατομικές επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους συνολικά και ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι το σχέδιο νόμου που καλείται να εγκρίνει η Βουλή εισάγει για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη μια οργανωμένη εξωδικαστική διαδικασία για τη συνολική και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των χρεών των ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες, εξαιτίας της οξύτατης και χρονικά μακράς οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όλες τις συσσωρευθείσες οφειλές τους προς τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Ο εξωδικαστικός μηχανισμός που απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες είναι βιώσιμες, θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλές επιχειρήσεις να διαπραγματευτούν σε μια μόνο διαδικασία με το σύνολο των πιστωτών τους.

Από αύριο ο Ειδικός Γραμματέας Ρύθμισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης  ξεκινά περιοδεία ενημέρωσης στην Πελοπόννησο. Πρώτος σταθμός του, η Κόρινθος. Στις 9:00 θα βρίσκεται στο Επιμελητήριο και θα ενημερώσει σχετικά τους ενδιαφερόμενους.