Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Νηστεία χωρίς να πάρουμε κιλά. Γίνεται;

holyweekfoodromanou.jpgΝηστεία χωρίς να πάρουμε κιλά. Γίνεται;


Τα νηστίσιμα φαγητά είναι νόστιμα, θρεπτικά και μπορούν να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, αρκεί να καταναλώνονται σωστά. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη φυτικής προέλευσης, περιέχουν λιγότερα και καλύτερα λιπαρά, πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Διαβάστε περισσότερα 

chosingeggsromanou.jpgΠώς θα επιλέξουμε τα αυγά για το Πάσχα;


Παλαιότερα, περίπου το 50% της διακίνησης των αβγών στα αστικά κέντρα γινόταν από τις κατά τόπους λαϊκές αγορές, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η
πώληση στις λαϊκές έχει εξασθενήσει και οι καταναλωτές προσανατολίζονται στα συσκευασμένα αυγά, από τα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε περισσότερα 

vitaminccommoncoldromanou.jpgΚρυολόγημα και βιταμίνη C: Όσο περισσότερη, τόσο το καλύτερο!


Η σχέση μεταξύ δόσης βιταμίνης C στην αντμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος είναι γνωστή. Δεκάδες έρευνες έχουν δείξει την επίδρασή της, νέα μελέτη ωστόσο δείχνει ότι αυξάνοντας τη δοσολογία σε 6-8 γραμμάρια ανά ημέρα, η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει δραστικά τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Διαβάστε περισσότερα 

mustelatopiae1.jpgMustela®: Νέες σειρές προϊόντων περιποίησης για μωρά και παιδιά


Η Mustela® ενσωματώνει τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα περιποίησης για κάθε τύπο δέρματος των μωρών και των παιδιών, από τη στιγμή της γέννησης , αλλά και των μελλοντικών και νέων μαμάδων.  

Διαβάστε περισσότερα 

Νέα δεδομένα για την ινσουλίνη degludec

insoulinee1234.jpg
Ηη Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) έδωσε θετική γνωμοδότηση, συστήνοντας την ανανέωση της ευρωπαϊκής Περίληψης των Χαρακτηριστικών του Προϊόντος (ΠΧΠ) της ινσουλίνης degludec με βάση τα δεδομένα από τις μελέτες SWITCH 1 και 2 ανακοίνωσε η Novo Nordisk.

Διαβάστε περισσότερα 

man-midaged-fit.jpg"Νέος" μετά τα 50: Πώς θα διατηρήσετε ένα υγιές σώμα


Η ηλικία των 50 είναι «σταθμός» για κάθε άνδρα. Είναι η ηλικία που αναλογίζεται τι έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια της ζωής του και ταυτόχρονα πώς θα πορευτεί στα χρόνια που έπονται.

Διαβάστε περισσότερα 

Προαναγγελία Ξανθού: Στη θετική λίστα τα αντισυλληπτικά χάπια

thepill.jpg
Την κάλυψη του κόστους του χαπιού της αντισύλληψης από τον ΕΟΠΥΥ, τόσο για τις ασφαλισμένες όσο και για της ανασφάλιστες γυναίκες στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, που συνεδρίασε με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Γυναικεία Υγεία- Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία».

Διαβάστε περισσότερα 

regretsinliferomanou.jpgΓια ποιες επιλογές μας συνήθως μετανιώνουμε;


“Μακάρι να μην δούλευα τόσο σκληρά”, ακούμε πολλούς ανθρώπους να λένε. Ποια είναι όμως εκείνα τα πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε πιο συχνά στη ζωή μας;

Διαβάστε περισσότερα 

cheaterromanou22.jpgΜία φορά άπιστος, πάντα άπιστος


Αυτό είναι το συμπέρασμα πρόσφατης μελέτης που πραγματοποίησε το University College του Λονδίνου, πoυ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με κάθε ψέμα που λέει κάποιος, αισθάνεται λιγότερο άσχημα.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr