Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αναγκαία τα μέτρα για την προστασία από τη μη ιοντίζουσα ακττινοβολία

hlektromagneticradiatione564.jpgΑναγκαία τα μέτρα για την προστασία από την μη ιοντίζουσα ακτινοβολία


Τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα επιτάσσουν μια πιο προσεκτική και ενδελεχή εξέταση των επιπτώσεων από την κατάχρηση της ασύρματης επικοινωνίας αλλά και λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας  από την ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία, από την πλευρά της πολιτείας, τόνισαν οι ομιλητές στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα  «Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία και οι Πιθανές Επιπτώσεις της στην Υγεία», που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Διαβάστε περισσότερα 

thyroidlevothyroxineromanou.jpgΤο αγελαδινό γάλα εμποδίζει την απορρόφηση της λεβοθυροξίνης


H λεβοθυροξίνη είναι μια πολύ κοινή φαρμακευτική αγωγή για τους πάσχοντες από υποθυρεοειδισμό και λαμβάνεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πολύ πρόσφατα οι ερευνητές αποκάλυψαν, και παρουσίασαν σήμερα στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ενδοκρινολόγων που πραγματοποιείται στη Φλόριντα, ότι η λήψη της όταν συνδυαστεί με την κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος, έχει πολύ μειωμένη απορρόφηση από τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα 

obesee5.jpgΑπιστία: "Παράγοντας κινδύνου" τα παραπανίσια κιλά


Στο… αίμα τους έχουν την απιστία οι παχύσαρκοι, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε 5.000 άνδρες που το επισκέφθηκαν την τελευταία 5ετία.

Διαβάστε περισσότερα 

legumesromanou22.jpgΤα όσπρια "ασπίδα" κατά του διαβήτη


Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι τα όσπρια προσφέρουν προστασία έναντι του διαβήτη τύπου 2 (το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας σε όλο τον κόσμο που επηρεάζει πάνω από 400 εκατομμύρια ενήλικες το 2015), μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μικρή έρευνα που να επιβεβαιώνει αυτή τη συσχέτιση.

Διαβάστε περισσότερα 

Foodsafetyromanou.jpgΠρολάβετε τις δηλητηριάσεις σε 5 βήματα


Υπολογίζεται ότι περίπου 48 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση, με αποτέλεσμα 128.000 νοσηλείες και 3.000 θανάτους ετησίως. Oι πιο κοινές αιτίες νόησης είναι ο νοροϊός, η σαλμονέλλα, το Clostridium perfringens και το καμπυλοβακτηρίδιο.

Διαβάστε περισσότερα 

deepbreathingromanou.jpgΈχετε νεύρα; Πάρτε βαθιές ανάσες!


Πολλές φορές όταν παίρνουμε βαθιές ανάσες αισθανόμαστε ότι ηρεμούν τα νεύρα μας - οι επιστήμονες σήμερα έχουν την απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό.

Διαβάστε περισσότερα 

Οι 4 τύποι της κυτταρίτιδας

typecelluliteromanou.jpg
Οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχουν 4 τύποι της κυτταρίτιδας, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Για να ανακαλύψετε και εσείς ποιος είναι ο δικός σας τύπος σταθείτε μπροστά από έναν ολόσωμο καθρέφτη και «τσιμπώντας» τους γλουτούς σας παρατηρήστε προσεκτικά.

Διαβάστε περισσότερα 

sweetbreakfastromanou.jpgΠόσο υγιεινό είναι το πρωινό σας;


Σχεδόν κάθε δίαιτα και κάθε διαιτολόγος αναφέρουν ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ότι μας δίνει ενέργεια καθημερινά και ότι βελτιώνει τις επιδόσεις μικρών και μεγάλων. Όχι όμως και για τον Τέρενς Κέλι, ο οποίος έγραψε πρόσφατα ένα βιβίο με τίτλο “Πρωινό: Το πιο επικίνδυνο γεύμα της ημέρας”, στο οποίο ισχυρίζεται ότι παραλείποντας το πρωινό, κατάφερε να αντιστρέψει τον διαβήτη τύπου 2 από τον οποίο έπασχε.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr